Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Σούδα. Δεν περιμένουν οι Αμερικανοί το ΟΚ των ελλήνων πολιτικών, είναι δικιά τους απο πάντα!

'η βάση αυτή θα είναι πρωταγωνιστής στον πόλεμο'
“Βολιδοσκόπηση” από ΗΠΑ για τη χρήση της βάσης της Σούδας έγινε προς του υπουργείο Εξωτερικών. Η “βολιδοσκόπηση” δεν αποτελεί επίσημο αίτημα όπως διευκρινίζει στο Onalert διπλωματική πηγή, ωστόσο δείχνει ότι οι Αμερικανοί παρά το βρετανικό όχι εξακολουθούν να προετοιμάζονται στρατιωτικά για χτύπημα εναντίον της Συρίας. Και τώρα η Σούδα γίνεται ακόμη πιο σημαντική στα σχέδιά τους αν υποθέσουμε ότι η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι μείνει τελείως εκτός σχεδιασμών.
Η Σούδα είναι η μοναδική βάση της Μεσογείου όπου μπορούν να εξυπηρετηθουν απόλυτα αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ. Η ναυτική δύναμη πυρός θα είναι αυτή που θα έχει το πρώτο λόγο αν τελικά οι ΗΠΑ αποφασίσουν να προχωρήσουν στο στρατιωτικό χτύπημα.
Η αναζήτηση συμμάχων γι΄ αυτή την επιχείρηση συνεχίζεται όπως είπε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας και η Ελλάδα μόνο με την παραχώρηση των σημαντικών διευκολύνσεων της Σούδας είναι σαφές ότι αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους.

Στο ΥΠΕΘΑ η σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Αβραμόπουλος θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα μετά την βρετανική άρνηση για συμμετοχή στην επίθεση. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι μπορεί “προς το παρόν η μηχανή μπορεί να “στόλαρε” αλλά το ενδεχόμενο επίθεσης είναι πάντα ανοιχτό”.

onalert.gr