Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

'Θα σφραγιστούν' οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τσιπάρισμα στην κάρτα προσελεύσεως.

Κάρτα με barcode για την προσέλευση των υπαλλήλων στα υπουργεία.
«Αυτή η ιστορία με την κάρτα είναι ένα ξεπερασμένο σύστημα. Θα πρέπει να υπάρχει μια κάρτα με ένα barcode που θα καταγράφει τις ώρες που μπαίνει και βγαίνει κανείς από το υπουργείο, ακόμα και για μία δικαιολογημένη έξοδο, όπως να πεταχτεί ένας υπάλληλος να πληρώσει σε μία τράπεζα έναν λογαριασμό», τόνισε μιλώντας στο MEGA, συνδέοντας τον τρόπο ελέγχου της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης με τον άμεσο εντοπισμό των «κοπανατζήδων». Προσέθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει ζητήσει «να γίνει έλεγχος για όλον τον περασμένο χρόνο σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου».
Oσον αφορά την κινητικότητα ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι «το υπ. Εσωτερικών έχει εκπληρώσει αυτά που έπρεπε να κάνει και αναφέρομαι στο θέμα της κινητικότητας για τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς. Ουσιαστικά από εδώ και στο εξής πρέπει να υπάρξει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών των δήμων για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στοχευμένα. Να δούμε σε ποιες υπηρεσίες υπάρχει υπερστελέχωση και πού υπάρχει υποστελέχωση, ώστε να υπάρξει μετακίνηση για να ενισχυθούν οι υπηρεσίες. Ακόμα, να δούμε σε ποιους δήμους υπάρχει υπερπληθώρα στελεχών που θα μπορούσαν ίσως να μετακινηθούν σε άλλους δήμους που έχουν έλλειψη στελεχών». Πάντως, σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων), ενώ αύριο θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Ερωτηθείς για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι οι δήμοι δεν θα χάσουν τα έσοδα από το παράνομο παρκάρισμα.
Τέλος, όσον αφορά την αυξημένη ζήτηση θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν επιπλέον κονδύλια και δήλωσε ότι έως το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα στοιχεία.
kathimerini.gr