Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Λαθρομετανάστες ετοίμαζαν αντάρτικο πόλεων μέσα απο το πολυτεχνείο

Αξημέρωτα αστυνομικοί και ΜΑΤ απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και έκαναν επέμβαση
- Η επιχείρηση έγινε γιατί υπήρχαν πληροφορίες για παράνομους μετανάστες, κατασκευή και αποθήκευση εκρηκτικών
- Στη δημοσιότητα από την
αστυνομία φωτογραφίες και video μέσα από το Πολυτεχνείο
- Προσήχθησαν έξι άτομα, τρεις Έλληνες και τρεις ξένοι Δεν είχε καλά καλά ξημερώσει η Τετάρτη όταν έγινε γνωστό πως... κάτι γίνεται στα Εξάρχεια.

Δρόμοι έκλεισαν, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εμφανίστηκαν και μετά από λίγο ακολούθησε η επέμβαση στο Πολυτεχνείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χώρο του Πολυτεχνείου βρέθηκαν άστεγοι μετανάστες, στους οποίους οι φοιτητές είχαν παραχωρήσει ένα χώρο για να κοιμούνταιΕκτός από τους χώρους του ΕΜΠ, επιχείρηση έγινε και στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα.
Παρουσία εισαγγελέων, οι αστυνομικοί μπήκαν στο χώρο του Πολυτεχνείο και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας: παραδόθηκαν προς χρήση στην Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χώροι οι οποίοι τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και 30 χρόνια. Το... "ντου" στο Πολυτεχνείο έρχεται λίγες μέρες μετά τον εντοπισμό ανάλογων ευρημάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της ΘεσσαλονίκηςΗ επιχείρηση έγινε, σύμφωνα με την αστυνομία, «ύστερα από καταγγελίες για τη διαμονή παράνομων μεταναστών και χρήση των χώρων του Πολυτεχνείου για την κατασκευή εκρηκτικών - εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και για αποθήκευση μέσων που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων».
Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
newsit.gr