Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το Αλβανικό κράτος υπεραμύνεται, των αντιορθόδοξων πράξεων του, κύριοι του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ!


 'βαριά προσβολή για όλους τους Ορθόδοξους' 
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας για τα θλιβερά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πρεμετή, αλλά και για την επίθεση κατά του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Η ανακοίνωση αναφέρεται στην απάντηση που έδωσε η επιτετραμμένη της αλβανικής πρεσβείας στην Αθήνα Ermira Braho στο διάβημα που της επιδόθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου σημειώνεται πως «τα επίσημα στοιχεία μιλούν για διαφορετικές καταστάσεις» και ότι «στο Γενικό Προξενείο του Αργυροκάστρου βρέθηκε μια σχετικά μικρή πέτρα,
η οποία – κατά τις προκαταρκτικές έρευνες – μπορεί να πετάχτηκε τυχαία από τους τροχούς κάποιου διερχόμενου οχήματος»! Για τα επεισόδια στην εκκλησία στην Πρεμετή, η ανακοίνωση αφήνει να εννοηθεί ότι φέρουν ευθύνες οι ιερείς και οι πιστοί, οι οποίοι – κατά την Braho – «έσπασαν τον κλοιό της ιδιωτικής αστυνομίας, αφαίρεσαν τα προστατευτικά υλικά και μπήκαν στο κτήριο». Αναφορικά με τους χθεσινούς τραυματισμούς, σημειώνεται ότι, όντως, δύο τραυματίες παρουσιάστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά, όπως υποστηρίζεται, δεν δέχτηκαν να καταθέσουν στα αρμόδια όργανα.
Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, από κοινού με υπαλλήλους του Δήμου Πρεμετής, κατέλαβαν εκ νέου του κτήριο της εκκλησίας, όπου από χθες το απόγευμα δεν υπήρχε παρουσία ιερέα ή πιστών. Οι υπάλληλοι του Δήμου αφαίρεσαν εκ νέου ιερά σκεύη, που είχαν επανατοποθετήσει χθες ιερείς και πιστοί, ενώ έκλεισαν με τοίχο πόρτες και παράθυρα για να εμποδίσουν τυχόν νέα προσπάθεια εισόδου των πιστών στον χώρο.
Παρέμβαση Berisha
«Απαράδεχτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας» χαρακτήρισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Sali Berisha τo διάβημα του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα επεισόδια στην Πρεμετή. Ο Berisha καταδίκασε παράλληλα τις ενέργειες του ιδιωτικού γραφείου διεκπεραίωσης δικαστικών αποφάσεων. «Οι σκηνές αρπαγής των ιερών αντικειμένων από το ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης της δικαστικής απόφασης, η οποία έχει ληφθεί πριν 11 χρόνια, θύμισαν στους Αλβανούς σκηνές της βάρβαρης χοτζικής εποχής εις βάρος των θρησκευτικών ιδρυμάτων», ανέφερε η ανακοίνωση. Το γεγονός αυτό, κατά το γραφείο Τύπου του απερχόμενου πρωθυπουργού, «αποτελεί βαριά προσβολή για όλους τους Ορθόδοξους και όλους τους αλβανούς πιστούς». Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε αξιόλογη την προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στις δημοτικές και θρησκευτικές αρχές και παρότρυνε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον πρόεδρο της Επιτροπής Θρησκευμάτων στη χώρα ώστε από κοινού με τις προαναφερόμενες αρχές «να προβούν στις αναγκαίες έρευνες και να κάνουν τις δέουσες προτάσεις για μια τελική λύση έξω από κάθε κατάχρηση και καταδικαστέα αθεϊστική πράξη».
strategyreports.wordpress.com