Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ούτε κουβέντα από Βενιζέλο για την Πρεμετή!

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει να... κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και να μην αντιδρά στις αλλεπάλληλες προκλήσεις των Αλβανών στην Πρεμετή. Παραμελώντας τον σημαντικό ρόλο του, αυτόν της προστασίας των Ελλήνων ομογενών, και παρά τις καθημερινές αυθαίρετες ενέργειες των γειτόνων μας εις βάρος του τοπικού ελληνικού και χριστιανικού στοιχείου, ο επικίνδυνος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ευρισκόμενος μέχρι προχθές στη Σκόπελο για τις διακοπές του και χθες στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για την Αίγυπτο, έκρινε ότι δεν χρειάζεται νέα παρέμβαση προς την αλβανική πλευρά ή τους διεθνείς οργανισμούς, πέραν του διαβήματος τη Δευτέρα. Μετά το τέλος του χθεσινού συμβουλίου ο κ. Βενιζέλος ήταν μεν λαλίστατος όσον αφορά την κρίση στη Μέση Ανατολή, ωστόσο για την Αλβανία και πάλι δεν είπε κουβέντα. Και αυτό παρά τη νέα ένταση που υπήρξε και χθες στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της Πρεμετής, όταν Ελληνες ομογενείς θέλησαν να κάνουν λειτουργία στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, ωστόσο άνδρες ιδιωτικής αστυνομίας και του τοπικού δήμου, χωρίς να αρκεστούν στο γεγονός ότι είχαν ήδη κλείσει με τούβλα την είσοδο και τα παράθυρα του ναού, δεν επέτρεψαν στους ιερείς και τους πιστούς να βρίσκονται κοντά στους τοίχους της εκκλησίας. Τελικά, η λειτουργία-προσευχή συνεχίστηκε και οι χριστιανοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα. Οπως υποστήριξαν, θα βρίσκονται καθημερινά έξω από τον ναό.
 
Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γείτονος, με απόφαση του Αλβανού αστυνομικού διευθυντή στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς οι Ελληνες πολίτες που θα θέλουν να περάσουν τα σύνορα θα υφίστανται σχολαστικούς ελέγχους και μάλιστα θα απαγορεύεται η είσοδος σε όποιον δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει. «Θα εφαρμόσουμε όλες τις νομικές απαιτήσεις, θα ζητήσουμε να αποδείξουν τα ποσά που διαθέτουν και τις κρατήσεις ξενοδοχείων όπου θα διαμείνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντμίρ Αμπρια.
 
Ερώτηση για τις αλβανικές προκλήσεις κατέθεσε στη Βουλή ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ζητεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να του πει αν προτίθεται και αν σκοπεύει να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
dimokratianews.gr