Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Προδοσία. Εμφάνισαν τον πλούτο μετά υποθήκευσης της Ελλάδος.

«Λανθάνων θησαυρός ενέργειας» βρέθηκε σε τέσσερα σημεία στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ανέφερε το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο την εφημερίδα «Έθνος».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ελλάδας, έχει λάβει όλα τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγονται από την νορβηγική εταιρεία PGS, η οποία ήταν επιφορτισμένη να ψάξει για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Οι ανακαλύψεις της πετρελαϊκής εταιρείας είναι αρκετά ενδιαφέρουσες.
Ανοικτά πεδία «μαύρου χρυσού» αποκαλύφθηκαν στο Ιόνιο Πέλαγος και κοντά στο νησί της Κρήτης.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τέσσερις περιοχές στο νότιο γείτονά είναι «μεγάλων ενεργειακών επιλογών» και ότι «οι καταθέσεις είναι σημαντικές».
 
Δύο περιοχές βρίσκονται βορειοδυτικά του νησιού της Κέρκυρας στα αλβανικά σύνορα, στα Ιόνια νησιά Παξοί- Αντίπαξοι και δυτικά της Κεφαλονιάς στο κόλπο του Κατάκολου, στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Η τρίτη περιοχή πλούσια σε υδατάνθρακες είναι νότια της Κρήτης.

Εξάλλου, η «Ημερησία» αναφέρει ότι σήμερα η νορβηγική εταιρεία θα παράσχει στοιχεία της έρευνας σε ενδιαφερόμενες εταιρείες πετρελαίου και το ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος θα ξεκινήσει μια διαδικασία για τη χορήγηση αδειών, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα