Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Κοινούς εχθρούς φαίνεται να εχει Αμερική και Γερμανία. Πολιτική της παγκοσμιοποίησης από τις μεγάλες δυνάμεις…

Η Γερμανία γνώριζε για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA.
To γερμανικό περιοδικό Spiegel προανήγγειλε τη δημοσίευση συνέντευξης του Edward Snowden, στην οποία ισχυρίζεται ότι η Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων (Foreign Affairs Directorate) της NSA συνεργάζεται στενά με τη Γερμανία και συγκεκριμένα ότι παρέχει στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) «εργαλεία ανάλυσης» στα πακέτα δεδομένων που διέρχονται μέσω της Γερμανίας.

Το ενδιαφέρον των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών εστιάζεται, μεταξύ άλλων, στη Μέση Ανατολή ενώ το Spiegel αναφέρει ότι η BND αποσπά δεδομένα από πέντε διαφορετικούς κόμβους που αναλύονται στη συνέχεια στα κεντρικά γραφεία της, στο Pullach του Μονάχου.
 Τα παραπάνω φαίνεται να επιβεβαίωσε ο διευθυντής της BND, Gerhard Schindler, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής πληροφοριών. Παράλληλα, το Spiegel αναφέρει ότι το Bερολίνο ενέκρινε την κατασκευή νέας βάσης του Αμερικανικού Στρατού σε γερμανικό έδαφος, η οποία θα χρησιμοποιείται επίσης από την NSA ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή Ενοποιημένου Κέντρο Πληροφοριών στο Wiesbaden. Οι εγκαταστάσεις κατασκευάζονται αποκλειστικά από εξουσιοδοτημένο προσωπικό των ΗΠΑ ενώ το υλικό φρουρείται καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασία μεταφοράς και εκφόρτωσης στη Γερμανία. Με την ολοκλήρωση των νέων εγκαταστάσεων, συνολικού κόστους $124 εκατ. αναμένεται η διακοπή λειτουργίας αντίστοιχου κέντρου στο Darmstadt.
strategyreports.wordpress.com