Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Που βρίσκεστε Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε να βοηθήσετε τους Σύριους Ορθοδόξους αδελφούς …..Σε συσσίτια των λαθρομεταναστών σας είδαμε…..

Ρωσία: Νέα ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία.
'το μεγαλύτερο μέρος του λαού της Συρίας αποτελείται από ορθόδοξους,'
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών λόγω των τραγικών γεγονότων στη Συρία κάλεσε τους πιστούς να βοηθήσουν τους παθόντες λόγω της ένοπλης σύγκρουσης στη χώρα αυτή.
"Σας παρακαλώ να ακολουθήσετε τα λόγια του Χριστού και να βοηθήσετε τους διπλανούς μας, δηλαδή εκείνους που τώρα έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τη βοήθεια και τη στήριξη. Με τον σκοπό αυτό ευλογώ την προσεχή Κυριακή σε όλου τους ναούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας να ξεκινήσει η συλλογή βοήθειας για τους παθόντες της Συρίας ", λέγεται στην ειδική πατριαρχική ανακοίνωση που αναφέρει το συνοδικό τμήμα Πληροφόρησης.
Όπως θύμισε ο Προκαθήμενος, το μεγαλύτερο μέρος του λαού της Συρίας αποτελείται από ορθόδοξους, στη Δαμασκό βρίσκεται το κέντρο ενός από τα αρχαιότερα Πατριαρχεία, του Πατριαρχείου της Αντιοχείας, "και τώρα στους δρόμους της πόλης αυτής που θυμάται τον Απόστολο Παύλο, τις πράξεις και τα έργα αρχαίων Αγίων, χύνεται το ανθρώπινο αίμα ".

Ο Πατριάρχης είπε ότι σ’αυτή τη βιβλική γη όπου δίπλα ο ένας στον άλλο εν ειρήνη ζούσαν οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι, σήμερα βεβηλώνονται οι ιεροί τόποι, οι ναοί, οι Χριστιανοί εκτοπίζονται από τις οικίες τους, τους καταδιώκουν και πολλές φορές τους εκβιάζουν και τους σκοτώνουν.

"Ο λαός μας πρόσφατα έχει ζήσει παρόμοιες καταστάσεις. Τα χρόνια της επανάστασης, του εμφυλίου και του καταδιωγμού της Εκκλησίας χιλιάδες συμπατριώτες μας εκτελέστηκαν. Δεν πρέπει να κοιτάμε αδιάφορα πως σήμερα χύνεται το αίμα των αθώων. Εμείς δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο αυτόν, μπορούμε όμως να προσευχόμαστε για το σύντομο τέλος του, να βοηθήσουμε τους παθόντες και τους εν Χριστώ αδερφούς μας ", υπογράμμισε ο Πατριάρχης.
Τα χρηματικά ποσά που συγκεντρώθηκαν σε όλες τις ενορίες της ρωσικής εκκλησίας θα σταλούν στους λογαριασμούς του συνοδικού τμήματος στα θέματα της εκκλησιαστικής φιλανθρωπίας και κοινωνικής λειτουργίας το οποίο θα συντονίζει τη συλλογή των εισφορών. Μετά το πέρας της δράσης τα ποσά θα μεταφερθούν στο πατριαρχείο της Αντιοχείας.