Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

(Vid)Τους καμαρώνει όλη η Ευρώπη!


Hamza Tzortzis - Words of Advice to all Muslims από ChristianDialogue
Νέα γενιά εξτρεμιστών διδάσκει σε Βρετανικά πανεπιστήμια. Ποιος είναι ο Έλληνας μουλάς.
Ένας Έλληνας μουλάς ανάμεσα στους πνευματικούς ηγέτες των εξτρεμιστών ισλαμιστών στη Μ.Βρετανία (Vid)
Έλληνας θεωρείται από τους πιο ακραίους Ισλαμιστές μουλάδες. Πρόκειται για τον Hamza Andreas Tzortzis, τα κηρύγματα του οποίου ακολουθούσε-μέσω του καναλιού του στο Youtbe- και ο βομβιστής του Μαραθωνίου της Βοστώνης.
Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της online έκδοσης του βρετανικού περιοδικού "The Week", μια νεα γενιά ακραίων ισλαμιστών ηγετών έχει κάνει την εμφάνισή της στην βρετανική ακαδημαϊκή κοινότητα μέλη της οποίας μόνο το 2012 έδωσαν πάνω από 200 διαλέξεις σε κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας.
Όπως αναφέρει μελέτη του Student Rights, σε 60 διαφορετικά πανεπιστήμια έκαναν δημόσιες εμφανίσεις ομιλητές με "ιστορικό ακραίων ή στενόμυαλων απόψεων".
Μάλιστα σύμφωνα και με τους Times του Λονδίνου, σε ορισμένες περιπτώσεις οι ομιλητές αυτοί δεν έκρυψαν τις ακραίες θέσεις τους, τον μισογυνισμό τους, την ομοφοβία τους και παρότρυναν σε τζιχάντ, ενώ άλλοι έχουν δηλώσει δημοσίως ότι "απορρίπτουν την ελευθερία".
Ο λέκτορας Hamza Tzortzis, πρώην μέλος της ριζοσπαστικής ομάδας Hizb ut-Tahrir, έχει εμφανιστεί σε αρκετές εκδηλώσεις. Ο Tzortzis είναι ένας "συναρπαστικά πειστικός και όμορφος ακραίος, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει ότι "οι Μουσουλμάνοι "απορρίπτουν την ιδέα της ελευθερίας του λόγου, και ακόμα και την ιδέα της ίδιας της ελευθερίας".
Άλλος ένας ομιλητής που εμφανίστηκε σε Βρετανικά πανεπιστήμια ήταν ο Dr Khalid Fikry, ο Αιγύπτιος κληρικός που έχει υπερασπιστεί καταδικασμένους τρομοκράτες. Σύμφωνα με μια ηχογραφημένη ομιλία του στην Ισλαμική Κοινότητα του Πανεπιστημίου του Westminster, ζήτησε την εισαγωγή της πολυγαμίας (του δικαιώματος γάμου με πολλές γυναίκες) και ζήτησε από τις Αρχές να ξεκινήσουν να κόβουν τα χέρια των ληστών για να μην "τολμήσουν να κλέψουν".
Ο Usama Hasan, που κάποτε ήταν Ισλαμιστής αλλά πλέον είναι ακτιβιστής εναντίον του εξτρεμισμού, είπε ότι οι ακραίες ομάδες έχουν "κάνει κατάληψη" στις Ισλαμικές κοινότητες κορυφαίων πανεπιστημίων.
"Αρνούνται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης σε άλλους Μουσουλμάνους φοιτητές, οι οποίοι φιμώνονται και τρομοκρατούνται απ' τους σκληροπυρηνικούς", προειδοποίησε.
Τέλος, όπως σημειώνει ο ίδιος ο Hamza Andreas Tzortzis στο Facebook είναι γεννημένος το 1980 και χαρακτηρίζεται ως "ένας διεθνής ομιλητής για το Ισλαμ" ενώ γράφει άρθρα και πραγματείες πάνω σε θέματα πολιτικής φιλοσοφίας, φιλοσοφίας και θρησκείας.
news247.gr