Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αυτά Σεβασμιότατε τα ακούμε από τα παπαγαλάκια της τηλεοράσεως από μασόνους πολιτικούς και από τον διεθνή Σιωνισμό! Η επιτυχία σας θα ήταν να τους φέρετε στην εκκλησία….

'επιμένει ο Μητροπολίτης Πειραιώς'
Νέα επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής έκανε την Παρασκευή, μέσω της συχνότητας της δημόσιας τηλεόρασης αυτή τη φορά, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος είπε ότι «ο δήθεν εθνικισμός είναι στην ουσία μια μορφή επιβιώσεως του ναζισμού».
Ο μητροπολίτης Πειραιώς επεσήμανε ότι «ο αληθής όρος είναι ο "εθνισμός", που σημαίνει αγάπη προς την πατρίδα χωρίς το μίσος προς τους άλλους, τις άλλες πατρίδες, τους άλλους πολιτισμούς».

Τόνισε ότι δεν θεωρεί πως η Χρυσή Αυγή είναι εκτός συνταγματικού τόξου, διότι, όπως είπε, «έχει εκλεγεί από περίπου 400.000 συνέλληνές μας». Ωστόσο υπενθύμισε ότι αυτός ο κομματικός σχηματισμός ξεκίνησε το 1985 «από ένα ιδεολόγημα το οποίο δεν έχει αποκρύψει» ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. «Ο ίδιος το γράφει στον πρόλογο του βιβλίου του Οδυσσέα Πατεράκη "Το αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου", όπου εκεί αναφέρεται στον αποκρυφιστή και μεγάλο ποιητή βέβαια, τον περίφημο Γουίλιαμ Γέιτς. Αυτός, μαζί με άλλους, είχαν συγκροτήσει τότε, τον 19ο αιώνα βέβαια, τον περίφημο ερμητικό τάγμα "Χρυσή Αυγή". Μέλος αυτού του τάγματος υπήρξε ο σατανιστής, αποκρυφιστής, Μαύρος Μάγος, ο Αλιστερ Κρόουλι. Είναι λοιπόν ένα ιδεολόγημα αυτό, που αναβιώνει στους καιρούς μας τον παγανισμό, τον αποκρυφισμό και βέβαια όλα αυτά ενδύονται με τον μανδύα του ναζιστικού συστήματος, δηλαδή έχουν μια στρατιωτική οργάνωση και ένα ιδεολόγημα προβάλλουν, τον εθνικισμό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Πειραιώς συνδέει τη Χρυσή Αυγή με παγανιστές και σατανιστές. Από τον ιστότοπο της Μητρόπολης Πειραιώς έχει συχνά επαναλάβει τις ίδιες θέσεις και τη Μεγάλη Δευτέρα είχε υποστηρίξει ότι το κόμμα του Μιχαλολιάκου «
αγωνίζεται για την επιβολή του νεοπαγανισμού της Νέας Εποχής».
tanea.gr