Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ανακαίνιση και εγκαίνια στο σπίτι του Κεμάλ με Έλληνες υπουργούς.

Παρουσία Υπουργών από την Ελλάδα και την Τουρκία θα γίνουν τα εγκαίνια του - επισκευασθέντος - σπιτιού που γεννήθηκε ο Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη και το οποίο λειτουργεί ως Μουσείο, γράφει η τουρκική εφημερίδα Vatan.
Η καθυστέρηση των εγκαινίων οφείλεται πλέον στην επιστροφή των επίπλων του κτηρίου από την Τουρκία όπου είχαν σταλεί για επισκευή, αναφέρει η εφημερίδα που γράφει σχετικά με τον τίτλο: «το σπίτι του Ατατούρκ περιμένει τα έπιπλα».

Κατά την εφημερίδα το σπίτι του Ατατούρκ άρχισε να επισκευάζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από τις 18 Ιουνίου 2012. Τότε είχε ανακοινωθεί ότι το σχέδιο θα ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες κατά τα εγκαίνια θα γίνουν στις 10 Νοεμβρίου του 2012. Όμως, αν και έχει περάσει περίπου ένας χρόνος, δεν έχουν γίνει ακόμα τα εγκαίνια.

Πρόξενος :''Άνοιξε ο κήπος και η νέα είσοδος- έγινε ομορφότερο''
Πάντως ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Τουγρούλ Μπίλτεκιν, είπε για το σχέδιο τα εξής: «η φάση της επισκευής ολοκληρώθηκε κατά 99%. Τώρα περιμένουμε τα έπιπλα από την Τουρκία. Ο Δήμος της Θεσσαλονίκης συνέβαλλε στις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις της κατοικίας του Ατατούρκ. Το κομμάτι του κήπου και η νέα είσοδος άνοιξαν στις 17 Μαΐου και το σπίτι του Ατατούρκ έγινε ομορφότερο απ’ ότι ήταν παλιά».
onalert.gr