Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τουρκία: Βοηθούν αυτούς που σφάζουν ορθόδοξους, αυτούς που τρώνε καρδιές…

Τουρκία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρέχει στρατιωτικό ρουχισμό στους αντάρτες της ΣυρίαςΤο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) σε επερώτηση που κατέθεσε στο τουρκικό κοινοβούλιο αναφέρει ότι τουρκική κυβέρνηση παρέχει στρατιωτικό υλικό – ρουχισμό, που χρησιμοποιούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις- στους Σύριους αντάρτες.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής του CHP Sezgin Tanrıkulu, υπέβαλε κοινοβουλευτική ερώτηση μετά από μια φωτογραφία του πρακτορείου Reuters που τραβήχτηκε στις13 Μαΐου (φωτό), η οποία δείχνει ένα Σύρο αντάρτη σε έναν καναπέ να φορά στολή των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο,θεώρησε τη φωτογραφία ως ‘προκλητική’ και ο εκπρόσωπος τόνισε ότι πρόκειται για προβοκάτσια που φτιάχτηκε,πιθανόν από τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας-al-Muhaberat, για να δώσουν το μήνυμα ότι η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες.
Ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας πρόσθεσε ότι τέτοιες στολές μπορούν εύκολα να αποκτηθούν από τα καταστήματα, όπως σημειώνει η Χουριέτ.