Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Με κοινοβουλευτική ομάδα θα κατέβει ο διάβολος……

Βελζεβούλ: Ο μαϊντανός της πολιτικής.
«Μία φορά είναι σύμπτωση. Δύο είναι εχθρική ενέργεια» έλεγε ο Τσόρτσιλ. Καλό είναι πού και πού να παίρνουμε τοις μετρητοίς τα λόγια του, διότι αυτός ο άνθρωπος νίκησε (επισήμως) τον Χίτλερ και τους ομοίους του, καθυστερώντας τους σχεδιασμούς που άγχεται να φέρει εις πέρας ο κ. Σόιμπλε. Τώρα, αν η επίσημη νίκη μετατράπηκε με την πάροδο του χρόνου σε ανεπίσημη ήττα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

 Λοιπόν, αυτό το «αναγκαίο κακό» που μας σερβίρουν Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν έχει προκύψει μία φορά, αλλά χίλιες μία. Συνεπώς, η εχθρική ενέργεια είναι πέραν πάσης αμφιβολίας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο πολλοί «μορφωμένοι», σπουδαγμένοι με διπλώματα-παπλώματα, «ενάρετοι» και «ικανοί» άνθρωποι που θέλουν να πράξουν το καλό και στο τέλος να αναγκάζονται να πράξουν το κακό. Δεν στέκεται λογικά να προκύπτει το καλό έπειτα από μια σειρά αποφάσεων και πράξεων που κρίνονται κακές. Πρώτα καις το παστίτσιο κι έπειτα το φτιάχνεις για να το σερβίρεις; Ατοπον. Αφήστε δε και το άλλο: Οσοι μιλούν για το «αναγκαίο κακό» ορκίζονται ότι θα συμμαχούσαν «και με τον διάβολο» για να μας «σώσουν»!
 Γκόλουμ
 Αν μετρήσει ο διάβολος πόσοι βουλευτές είναι πρόθυμοι να συμμαχήσουν μαζί του για να λυτρώσουν την πατρίδα (μάλλον από τους πολίτες της), θα σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα και θα κυβερνήσει αυτοδύναμα την Ελλάδα. Αν, επίσης, αρχίσει να αντιγράφει τη φράση «αναγκαίο κακό» που έχουν πει κατά καιρούς οι εθνοσωτήρες, θα πάθει τενοντίτιδα και θα τον τρέχουν στον Λοβέρδο να τον γιατρέψει - κάτι που δεν πρόκειται να αντέξει ούτε ο άρχων του σκότους.
Για να τελειώνουμε με τούτη την παραμύθα: το κακό είναι τόσο «αναγκαίο» στις κοινωνίες όσο το διάστρεμμα σε έναν αθλητή και η ανακοίνωση της απόλυσης σε έναν μεροκαματιάρη. Επίσης, η συμμαχία με τον διάβολο ενδείκνυται αν είσαι δαίμων, γκόλουμ, τρολ, ο Κώστας Σημίτης ή διαχειριστής κερδοσκοπικού κεφαλαίου. Αν έχεις εκλεγεί βουλευτής ή έχεις διοριστεί υπουργός, οφείλεις να βρεις πιο αξιόπιστες και θετικές συμμαχίες για τη χώρα σου από τον Ξαποδώ.
Αν, ωστόσο, επιμένεις και θέλεις διακαώς να τον γνωρίσεις και να τακιμιάσετε, πήγαινε να τον συναντήσεις. Ουδείς πρόκειται να σε εμποδίσει...
dimokratianews.gr