Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Η τρόικα υπονομεύει την εθνική ασφάλεια.

Τον Οκτώβριο του 2012 η Ελλάδα είχε σοκαριστεί από την απαίτηση της τρόικας να εκκενωθούν τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων.
Την αποκάλυψη είχε κάνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης σε ομιλία του στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά, ενώπιον της εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Επειδή ξεσηκώθηκε -δικαιολογημένα- σάλος, ο υπουργός υποχρεώθηκε σε διάψευση, αλλά η σκιά των προθέσεων των «δάνειων δυνάμεων» έμεινε.
 Μέρα με τη μέρα τα λόγια και τα έργα των σκοτεινών υπαλλήλων των ξένων,
που εξουσιάζουν την Ελλάδα χωρίς να έχουν ψηφιστεί από κανέναν, αποδεικνύουν το αληθές και το ακριβές των πρώτων αναφορών για την «εκκένωση» των μικρών νησιών.
Τώρα, όπως... ψιθυρίζεται από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η τρόικα αξιώνει να περικοπούν δραστικά (κατά περίπου 40.000.000 ευρώ) τα ετήσια κόστη των επιδοτούμενων μισθωμάτων που καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στην ακτοπλοΐα, για να εξυπηρετούνται οι αποκαλούμενες «άγονες» γραμμές.
Ουσιαστικά, οι δανειστές απαιτούν από την πατρίδα μας να κόψει την επικοινωνία των μικρών νησιών με την υπόλοιπη επικράτεια. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτά τα νησιά θα «αποψιλωθούν» από τον πληθυσμό τους, ο οποίος θα μεταναστεύσει είτε σε μεγαλύτερα νησιά είτε στα αστικά κέντρα ή ακόμα και στο εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη αγαθά και να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες του.
Ως γνωστόν, τα νησιά που κατοικούνται και έχουν αυτόνομη οικονομική ζωή έχουν δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Τα ακατοίκητα δεν διατηρούν αυτά τα δικαιώματα.
Η χώρα μας, μια προνομιακή περιοχή που κυριαρχείται από το θαλάσσιο στοιχείο, έχει μπει στο στόχαστρο εχθρικών δυνάμεων που στοχεύουν στη ραγδαία υποτίμηση της αξίας της, στον εξανδραποδισμό του λαού και στην εξαγορά των πρωτοτοκίων της έναντι πινακίου φακής.
 
Το ζήτημα της διαχείρισης των χρημάτων των λεγόμενων «άγονων» γραμμών άπτεται της εθνικής ασφάλειας και ουδείς νομιμοποιείται να προβεί σε οποιαδήποτε περικοπή. Αν το κάνει, πρέπει να λογοδοτήσει.
dimokratianews.gr