Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου»

Να ανοίξει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα ζητά η γερμανική εφημερίδα Die Welt με άρθρο της που φέρει τον τίτλο: «Κύριε Σόιμπλε μιλήστε για τα χρέη του πολέμου». Η εφημερίδα θέτει επιτακτικά το ερώτημα στον ΥΠΟΙΚ της χώρας, ο οποίος πρόσφατα σε δηλώσεις που έκανε στο έντυπο υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ακολούθησε μεγάλος θόρυβος στην Ελλάδα με έντονες τοποθετήσεις από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Η συντηρητική εφημερίδα που σε γενικές γραμμές στηρίζει την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης καλεί εκ νέου τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να τοποθετηθεί για τα χρέη της χώρας προς την Ελλάδα κάνοντας λόγο για «ηθικό κίνδυνο» που απειλεί τη Γερμανία.

«Αυτός ο ηθικός κίνδυνος θα μπορούσε να θέσει τη Γερμανία υπό πίεση, αργά ή γρήγορα. Τουλάχιστον συμβολικά ας δείξει καλοσύνη. Ενδεχομένως με μερική παραίτηση από τα ποσά τα οποία οφείλονται από την Ελλάδα, και το οποίο ίσως τελικά κάνει έτσι ή αλλιώς, γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να τα επιστρέψει» σημειώνει μεταξύ άλλο το άρθρο.

Η εφημερίδα μεταφέρει την εικόνα από τη χθεσινή πρώτη σελίδα των Νέων με τον Δ. Αβραμόπουλο και το Μανώλη Γλέζο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ελληνική βουλή για το θέμα των αποζημιώσεων. «Η εικόνα της ημέρας στην ελληνική εφημερίδα Τα Νέα ήταν ένα στοργικό χάδι στο μάγουλο ενός ηλικιωμένου. Το χέρι ανήκε στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, και το μάγουλο ήταν του υπ’ αριθμόν ένα ήρωα στην Ελλάδα, του Μανώλη Γλέζου. "Η Γερμανία τους φέρνει πιο κοντά" ήταν η λεζάντα» αναφέρει η εφημερίδα.
tvxs.gr