Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

«Να μην παρεμβαίνει η Τουρκία στην ιστορία των βιβλίων Κοσσυφοπεδίου»

Γερμανός ευρωβουλευτής, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει στο Κοσσυφοπέδιο στην αλλαγή των ιστορικών σχολικών εγχειριδίων, τα οποία αναφέρονται στην για πέντε αιώνες βάρβαρης κατοχής της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και θα πρέπει «σκεφθεί για το πώς πρέπει να διδάσκεται η ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην τουρκική νεολαία».

Ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, Bernd Posselt, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DTT.net, ότι η πίεση της τουρκικής κυβέρνησης προς τους ιστορικούς του Κοσσυφοπεδίου είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει.
«Είναι σαφές ότι όλα τα σχολικά βιβλία θα πρέπει να βασίζονται στην αληθινή ιστορία και να είναι στην υπηρεσία της συμφιλίωσης μεταξύ των λαών. Αυτή είναι η θέση την οποία υποστηρίζω για το Κοσσυφοπέδιο. Η Τουρκία θα πρέπει να αναλογισθεί πως πρέπει να διδάσκει την τουρκική ιστορία στους νέους της», είπε ο ευρωβουλευτής, Bernd Posselt, ο οποίος προέρχεται από το CDU, κόμμα της γερμανίδας πρωθυπουργού, Άνγκελα Μέρκελ.
Η Άγκυρα χρησιμοποιεί όλες τις πολιτικές και τη διπλωματία της σε βάρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, προκειμένου να αλλαχθούν τα βιβλία της ιστορίας στην περιγραφή τους για την πέντε αιώνες Οθωμανικής Κυριαρχίας και να παρουσιασθεί ως μια ‘φιλική κατοχή’, γράφει το δημοσίευμα του Κοσσυφοπεδίου.
newsbomb.gr/