Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Χιλιάδες πιστοί στο Τσερεποβέτς για να προσκυνήσουν τα λείψανα της Αγίας Ματρόνας.

Πολλές χιλιάδες κάτοικοι του Τσερεποβέτς, πόλης στην περιφέρεια της Βόλογκντας της Βορειο-ανατολικής Ρωσίας, αυτές τις μέρες περίμεναν για να προσκυνήσουν τμήματα των λειψάνων της Μακάριας Ματρόνας της Μόσχας.
Οι προσκυνητές αναγκάζονταν να περιμένουν πολλές ώρες για να ασπαστούν το κειμήλιο.
Στην ίδια τη Βόλογκτα η κάρα με τμήματα των λειψάνων της Μακάριας Ματρόνας προσκομίστηκε στις 8 Απριλίου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, το κειμήλιο προσκυνήθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορισμένοι πιστοί από τη νύχτα μπήκαν στην ουρά προς την Εκκλησία της Αγίας Σκεπής της Θεοτόκου στο Τοργκ.
Το κειμήλιο βρισκόταν στην πρωτεύουσα του νομού ως τις 14 Απριλίου και απομακρύνθηκε από την πόλη, παρότι δεν πρόλαβαν να το ασπαστούν όλοι οι προσκυνητές.

Τηρώντας το χρονοδιάγραμμα, η κάρα μεταφέρθηκε στο Τσερεποβέτς και απ’ εκεί θα μεταβεί στις πόλεις Ουστιούζνα και Βελίκι Ουστιούγκ. Συνολικά τα λείψανα θα παραμείνουν στην περιφέρεια της Βόλογκντας 3 εβδομάδες.

Στις 27 Απριλίου η κάρα με τμήματα των λειψάνων της Ματρόνας της Μόσχας θα επιστρέψει στην περιφέρεια της πόλης Τβερ, όπου και φυλάσσονται, ενώ στις 20 Μαΐου τα λείψανα της Μακάριας Ματρόνας πάλι να προσκομιστούν στη Βόλογκντα, κατόπιν πολυάριθμων αιτημάτων των ορθόδοξων πιστών.

Μ’ αυτόν τον τρόπο οι κάτοικοι της Βόλογκντας θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνούν το κειμήλιο στη διάρκεια κάπως μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος – μέχρι τις 9 Ιουνίου. Στη συνέχεια η κάρα θα μεταφερθεί και πάλι στο Τσερεποβέτς για τρεις βδομάδες και απ’ εκεί θα κάνει περιοδεία σε δέκα άλλες πόλεις της περιφέρειας της Βόλογκντας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Μακάρια Ματρόνα της Μόσχας ακόμα και εν ζωή φημιζόταν για το χάρισμα της επούλωσης και πρόνοιας. Αγιοποιήθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία το 2004. Τα λείψανα της Ματρόνας της Μόσχας φυλάσσονται στη γυναικεία μονή της Αγίας Σκέπης.
briefingnews.gr