Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Εκβιασμοί, απειλές, λογοκρισία σε απόστρατους που ανάβει φωτιές.

Οι αντεγκλήσεις, οι διαφωνίες και οι δημόσιες συγκρούσεις, μεταξύ στρατιωτικών απόστρατων και εν ενεργεία φαίνεται ότι δεν είναι οι μόνοι -θεμιτοί- τρόποι αντιπαράθεσης στον χώρο που τελευταία κλονίζεται από διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει πολύ παρασκήνιο που φθάνει ακόμη και σε επίπεδο απειλών και εκβιασμών!
Πολλά ακούστηκαν και όλα αποδίδονταν σε φήμες που προκαλούσε ο εκνευρισμός της αντιπαράθεσης. Φαίνεται ότι όμως για όλα αυτά υπάρχει βάση και επιβεβαιώνεται το “όπου υπάρχει καπνός,υπάρχει και φωτιά”.Ο υποναύαρχος ε.α Γιάννης Ντουνιαδάκης, για πρώτη φορά δημοσίως περιγράφει μια μάλλον αρρωστημένη κατάσταση. Μ΄ ένα μικρό κείμενό του στο facebook ,λέει λίγα αλλά αφήνει να εννοηθούν πολλά:
“Στην αρχή είπαμε ότι πρόκειται για τυχαία γεγονότα. Αργότερα είπαμε μάλλον δεν αστειεύονται! Μήπως όμως τελικά «έβγαλαν τους Γκοτζαμάνηδες»;
Δείτε την σειρά κάποιων μόνο γεγονότων, που αντικειμενικά δεν μπορεί παρά να συνδέονται μεταξύ τους:
• Φραστική επίθεση προς τον εκπρόσωπο των εε αξιωματικών του ΠΣ κατά την τελευταία σύσκεψη του αρχικού ΣΟΔ στην ΕΑΑΝ παρουσία πολλών.
• Συμπερίληψη σε κείμενο υπογραφών εκπροσώπων του ΣΑ/ΣΤΥΑ και της ΠΕΑΠΣ χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους
• Πιέσεις σε μέλη του ΔΣ φορέων
• Δημόσια λεκτική επίθεση και απειλή («θα μου το πληρώσεις») από πρόεδρο «θεσμικής» προς τον εκπρόσωπο των εε αξιωματικών του ΠΣ.
• Πιέσεις και απειλές σε μέιλ και τηλέφωνα συναδέλφων.
newsit.gr