Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δεν βλέπει φως το Ισραήλ από τους μισθοφόρους που στέλνει στην Συρία.Προβοκάτσια εν''οψει!

Ισραήλ: "Να αναλάβουν στρατιωτική δράση κατά της Συρίας"Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θεωρεί ότι οι "αυξανόμενες αποδείξεις" για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία είναι "εξαιρετικά σοβαρές" και θα πρέπει να ωθήσουν την διεθνή κοινότητα "να κάνει περισσότερα"."Πρόκειται για περιορισμένες αποδείξεις, αλλά είχαμε κι΄εμείς αυξανόμενες αποδείξεις για τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων, πιθανότητα από το καθεστώς.
Είναι εξαιρετικά σοβαρό , πρόκειται για έγκλημα πολέμου", δήλωσε στο BBC ο Ντέιβιντ Κάμερον, δηλώνοντας παράλληλα αντίθετος με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων επί του πεδίου.
"Πιστεύω ότι αυτό που είπε ο πρόεδρος Ομπάμα είναι απολύτως σωστό, αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή, η υπέρβαση της οποίας θα μας ωθήσει να κάνουμε περισσότερα", είπε. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης, ο βρετανός πρωθυπουργός έκανε σαφή τη θέση της κυβέρνησής του: "Δεν θέλω και δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πιθανότητες να γίνει. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να αυξήσουμε την πίεση επί του καθεστώτος, να συνεργασθούμε με τους εταίρους μας, να συνεργασθούμε με τη (συριακή) αντιπολίτευση για να βρούμε μία καλή λύση".
Αντίθετα στην Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών Ζεέβ Ελκίν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να προσφύγουν σε στρατιωτική ενέργεια για "να θέσουν υπό έλεγχο τα συριακά χημικά οπλοστάσια".

"Είναι σαφές ότι, αν υπάρχει η βούληση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και της διεθνούς κοινότητας, μπορούν να αναλάβουν στρατιωτική δράση και να θέσουν υπό έλεγχο τα συριακά χημικά οπλοστάσια...γεγονός που θα βάλει τέλος σε όλες τις ανησυχίες", δήλωσε ο Ζεέβ Ελκίν.

Οι δηλώσεις του γίνονται τη στιγμή που η Ουάσινγκτον παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως είναι πολύ πιθανόν ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων, τόνισε ωστόσο ότι οι πληροφορίες δεν είναι επαρκείς ώστε να υπάρχει η "βεβαιότητα" ότι η Δαμασκός υπερέβη την "κόκκινη γραμμή".

"Από τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα θα διαπιστώσει ότι υπήρξε υπέρβαση των κόκκινων γραμμών και ότι έγινε χρήση χημικών όπλων, θα κατανοήσουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να αναλάβουν στρατιωτική δράση, αντί να αφήσουν στην αβεβαιότητα την κατάσταση", είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
onalert