Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΕΛ.ΑΣ.: Επιχείρηση «παρέλαση»

Με εκατοντάδες αστυνομικούς να βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πλατείας Συντάγματος, με κάγκελα και σιδερένια φράγματα να αποκλείουν κάθε πρόσβαση και διαδοχικούς προληπτικούς ελέγχους σε όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τις εξέδρες των επισήμων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου.
Για μια ακόμα χρονιά η παρέλαση για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας θα θυμίζει... παρέλαση της Αστυνομίας, καθώς ο φόβος για επεισόδια που θα προκαλέσουν αγανακτισμένοι πολίτες ή οργανωμένες ομάδες διαδηλωτών είναι μεγάλος.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ θα έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την εξέδρα των επισήμων, ενώ κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσουν τα στρατιωτικά αγήματα θα υπάρχουν κάγκελα και σιδερένια φράγματα, ενώ την ίδια στιγμή το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα συντονίζει από... αέρος τα εκτεταμένα μέτρα τάξης! Ενδεικτικό της αυστηρότητας των μέτρων είναι το γεγονός ότι και αυτή τη χρονιά ακόμα και οι δημοσιογράφοι που θα θελήσουν να καλύψουν την παρέλαση θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί ειδικές διαπιστεύσεις!
Εκτός από την Αθήνα, πάντως, συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις. Ολα δείχνουν ότι και φέτος θα είναι ιδιαίτερα έντονη η αστυνομική παρουσία αλλά και τα κιγκλιδώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «κόκκινες» περιοχές στις οποίες η ΕΛ.ΑΣ. εστιάζει την προσοχή της είναι αυτές που έχουν βεβαρημένο ιστορικό εντάσεων τα τρία τελευταία χρόνια, όπως, μεταξύ άλλων, η Κρήτη, τα Γιάννενα, ο Βόλος, η Σύρος, η Ρόδος, η Πάτρα, το Αγρίνιο, τα Τρίκαλα, η Λαμία και η Ζάκυνθος. Ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα τοποθετηθούν εξέδρες επισήμων. Οι συσκέψεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας είναι διαδοχικές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον σχεδιασμό των μέτρων στην Περιφέρεια της Κρήτης έχουν αναλάβει προσωπικά οι αστυνομικοί διευθυντές, που παραμένουν σε ανοιχτή γραμμή με τους δήμους και τις περιφέρειες.
Νίκος Δεμισιώτης
dimokratianews.gr