Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οι έταιροι οι έταιρες και τουρκικό σαράϊ.

Ο μεγάλος θρίαμβος της «σωτηρίας» της Κύπρου έγινε ακριβώς τα ξημερώματα της μεγάλης εθνικής εορτής, της επετείου της επανάστασης του 1821. Τι επέτειος και αυτή !
Η αλήθεια είναι ότι την 25 Μαρτίου του 1821, οι Rumlar έκαναν μια μεγάλη «ανταρσία» κατά της οθωμανικής «νομιμότητας», isyan αναφέρεται στην Τουρκία και με «προδοτικό» τρόπο πολέμησαν κατά των «ευεργετών» τους που επί αιώνες τους «προστάτεψαν» και τους «πρόσφεραν»… τόση αγάπη και ευτυχία.
Έτσι οι προδότες Rumlar, έγιναν βρωμεροί Yunan. Αλλά επειδή οι τύψεις της προδοσίας δεν σταμάτησαν ποτέ, μετά από τόσα χρόνια από την φοβερή αυτή προδοτική ανταρσία, αποφάσισαν μετανοιωμένοι να…. βλέπουν όλη την μέρα τουρκικά σήριαλ και να στάζουν τα σάλια τους από την τουρκολαγνεία, όπως εκείνος ο Μπουτάρ-αγάς της Selanik, που λαχταρά να ξαναφορέσουν όλοι οι δημότες του το τούρκικο φέσι. Αλλά εκεί που οι βρωμεροί Yunanlar έδωσαν τα ρέστα τους, είναι στον περίφημο και αρχιγκομενιάρη μας Σουλεϊμάν, δείχνοντας έτσι την παραδειγματική τους μεταμέλεια προς… το οθωμανικό δίκαιο. Οι γενίτσαροι είχαν πάλι τα πρωτεία και στην πρωτεύουσα των βρωμερών Yunan κυβερνούσαν οι συνάδελφοι των Rum-πορνείων, όχι της Κωνσταντινούπολης, αλλά της İstanbul μας, όπως πολύ ωραία παρουσιάστηκε στο σήριαλ, Ustura Kemal και σε πολλές τουρκικές κινηματογραφικές ταινίες, όπου η Μαρία, η Ελένη και η Χρυσούλα, υπηρετούσαν με τον καλύτερο τρόπο τον… υπερήφανο οθωμανικό ανδρισμό, (;;;), μας.

Μερικοί όμως αμετανόητοι Yunan πίστευαν ότι μπορούσαν να σηκώσουν ξανά bayrak, με σύμμαχους τους ευρωπαίους εταίρους. Έτσι άρχισαν πάλι να το παίζουν çeteler, για νέα isyan, λέγοντας πως το ευρώ θα τους κάνει ανίκητους και ότι θα λυγίσουν την μεγάλη και ένδοξη Τουρκία. Ποια ; Την Τουρκία του μεγάλου μας Ερντογάν πασά. Αυτό όμως για άλλη μια φορά τους βγήκε ξινό. Οι χαιβάνηδες δεν κατάλαβαν ότι οι εταίροι τους θα τους ξέσκιζαν σαν εταίρες. Δεν κατάλαβαν τίποτα και άρχισαν να μιλούν συνέχεια για διάφορα νούμερα και για νέους θησαυρούς που ανακάλυψαν στην Akdeniz και στο Ege. Δεν κατάλαβαν τα γιουνανάκια ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι όταν είδαν πως στην Αθήνα κυβερνούσαν οι εταίρες τους, θα τους έπαιρναν και τα σωβρ…. Αυτοί πίστεψαν ότι με τις παρελάσεις και τις φανφάρες τους θα δείξουν ότι κάτι αξίζουν. Α ρε hayvanlar! Τώρα που οι εταίροι τους μεταχειρίστηκαν σαν εταίρες, ας φάνε και τις παρελάσεις τους και ας γλύφουν τα μπαϊράκια τους στα μπαλκόνια, παρηγοριά για κάθε πικραμένο.

Αλλά και αυτή η Κύπρος τι θράσος ! Πίστεψαν ότι οι εταίροι θα τους δώσουν κάποιο γερό ξεροκόμματο. Με ξένα κόλλυβα μπαϊράμι. Λιγουρευτήκαν το «λάδι» της Akdeniz οι αθεόφοβοι. Δεν κατάλαβαν ότι με αρχηγούς τις ετέρες τους που διέπρεψαν και στην Οθωμανική αυτοκρατορία, με γενιτσάρους που ήθελαν να ξεσκίσουν κάθε τι το γιουνάνικο, δεν θα έκαναν ποτέ σεφτέ. Ε ρε hayvanlar Rumlar της Κύπρου! Λογαριάσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν κατάλαβαν ότι ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, δηλαδή ο Ταϊπ πασάς, θα τους δώσει γερό μάθημα που θα το φυσούν και δεν θα κρυώνει ; Νόμισαν ότι με την ευρωπαϊκή εταιρεία θα πάνε μπροστά. Vay, vay, κούνια που τους κούναγε. Son güler iyi güler. Τώρα θα φάνε τον απόπατο τους για να μάθουν τι εστί βερίκοκο. Οι εταίροι της Ευρώπης και οι εταίρες των Αθηνών τους δούλεψαν μια χαρά. Τα χαστούκια έπεφταν βροχή και ο Μόσκοβας ήταν τόσο μακριά που ούτε με τα κιάλια δεν μπορούσαν να τον δουν. Τέτοιοι που είναι καλά να πάθουν!

Ζήτω η εικοστή πέμπτη Μαρτίου του 2013 ενενήντα δύο χρόνια μετά την επανάσταση του 1821. Αλλά η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ;


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/03/tourkiko-sarai.html#ixzz2OaYELvFO