Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ας μας πουν πόσοι από αυτούς που διαχειρίζονται την οικονομία της Κύπρου είναι μασόνοι.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΥΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ.
ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΩΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ
Ενημ.: 02:11 - 25/03/13
Ο κύπριος πρόεδρος και η Ευρωπαϊκή Ενωση κατέληξαν σε συμφωνία για το πακέτο διάσωσης, η οποία προβλέπει τη δημιουργία «καλής» και «κακής» τράπεζας για την δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας (σ.σ. Λαϊκή), μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές της ΕΕ.

Το draft της τελικής συμφωνίας προέκυψε μετά από διαπραγματεύσεις του Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου X. B. Ρομπέι και τον προέδρου της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο.
Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στους ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών για να δοθεί η τελική έγκριση, σημειώνει ο αξιωματούχος.
Δυο πηγές δηλώνουν ότι η πρόταση περιλαμβάνει την μεταφορά των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου για τη δημιουργία μιας «καλής» τράπεζας.
Μη ασφαλισμένες καταθέσεις, αυτές άνω των 100.000 ευρώ θα αντιμετωπίσουν βαθύ «κούρεμα», υποστηρίζουν. Δεν ξεκαθάρισαν το ποσοστό.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία δεν προβλέπει "έκτακτη εισφορά" σε καμία τράπεζα στην Κύπρο. Αντίθετα ζητά πλήρες bail-in (σ.σ. ανάληψη ζημιών από τους ιδιώτες), κάτι που θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες τους μη ασφαλισμένους καταθέτες στη Λαϊκή αλλά και την Τράπεζα Κύπρου.
makeleio.