Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Το απάνθρωπο μίσος του ισραηλινού στρατού σε μια φωτογραφία…

Μετά την φωτογραφία του Σουηδού Πάουλ Χάνσεν η οποία τιμήθηκε διά του διεθνούς βραβείου Press Photo 2013 και αναδεικνύει τα σιωνιστικά εγκλήματα πολέμου των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, μια νέα φωτογραφία που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο, έρχεται να σοκάρει ξανά τη διεθνή κοινή γνώμη.
Τούτη τη φορά, πρόκειται για μια φωτογραφία την οποία δημοσίευσε ο Ισραηλινός στρατιώτης Μορ Οστρόβσκι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία απεικονίζει το σκοπευτικό πυροβόλου όπλου εβραίου στρατιώτη, να σημαδεύει το κεφάλι ενός ανέμελου Παλαιστινίου πιτσιρικά.
Η φωτογραφία κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, προκαλώντας αισθήματα οργής σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο.
Οι αντιδράσεις υπήρξαν τέτοιου βαθμού, ώστε ο ισραηλινός στρατός τοποθετήθηκε επισήμως επί του θέματος. Η ανακοίνωση που εξεδόθη, αναφέρει πως το συμβάν εξετάζεται, ενώ η εικόνα δεν αντικατοπτρίζει το πνεύμα και τις αξίες του ισραηλινού στρατού. Οι επίσημες ισραηλινές ανακοινώσεις βεβαίως, δε μπορούν να πείσουν παρά μόνο τους αφελείς. Πλήθος νεκρών και τραυματιών αμάχων κάθε ηλικίας, νοσοκομείων που έχουν βομβαρδιστεί και οι εικόνες της καθημερινής ρατσιστικής αντιμετώπισης των Παλαιστινίων αποδεικνύουν το μέγεθος της βαναυσότητας του κατοχικού εβραϊκού στρατού.
xryshaygh