Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Τώρα βγαίνουν στο φως τα “μαγειρέματα” του Προξενείου στις εκλογές

 Πως έγινε η χειραγώγηση των μειονοτικών πληθυσμών της Θράκης - Άνθρωποι του Προξενείου Κομοτηνής, μοίραζαν έξω από τα τζαμιά της ορεινής Ξάνθης, ψηφοδέλτια με τους εκλεκτούς υποψηφίους
Σοβαρές καταγγελίες για την προώθηση ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στα τζαμιά της ορεινής περιοχής της Ξάνθης διατυπώνει μέσα από ανάρτησή στο προσωπικό του ιστολόγιο ο δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης υπήρξε χειραγώγηση των μειονοτικών πληθυσμών της Ξάνθης, υποκινούμενη από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, μέσω της διανομής ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στα μουσουλμανικά τεμένη της περιοχής και της ταυτόχρονης καθοδήγησης των ψήφων προς έναν συγκεκριμένο υποψήφιο.
«Κάθε φορά που στην Ελλάδα έχουμε εκλογές το Τούρκικο Προξενείο Κομοτηνής ορίζει τον εκλεκτό της μειονότητας ο οποίος συνήθως εκλέγεται και γίνεται βουλευτής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Καραχότζα, εξηγώντας πως «αυτό προφανώς έγινε και στη τελευταία εκλογική αναμέτρηση, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά εκείνοι που επέλεξαν τον υποψήφιο τότε και πλέον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως τον εκλεκτό της μειονότητας ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού το να υποδείξεις απλώς σε μια κοινωνία ποιόν πρέπει να στηρίξει εκλογικά απέχει πολύ από αυτό που έγινε στην Ξάνθη τον περασμένο Ιούνιο».
Ο ίδιος μάλιστα καταγγέλλει πως λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες υπήρξε οργανωμένη εκστρατεία διανομής ψηφοδελτίων στους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής, που στόχο είχε την καθοδήγηση του “κοπαδιού”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
ο κος Καραχότζα
«Προφανώς ελάχιστοι γνωρίζουν πως την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές της Κυριακής, αν όχι σε όλα τουλάχιστον στα περισσότερα τζαμιά της Ξάνθης μοιράζονταν ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στους πιστούς αμέσως μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής.
Μάλιστα επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μέρα όχι μόνο γιατί απέμεναν μόλις δυο μέρες για να ανοίξουν οι κάλπες αλλά κυρίως γιατί κάθε Παρασκευή είναι σχεδόν γεμάτα όλα τα τζαμιά από πιστούς μουσουλμάνους, αφού τη μέρα εκείνη είναι η μεγάλη τους προσευχή η οποία δε γίνεται στο σπίτι όπως οι υπόλοιπες προσευχές, αλλά μόνο στο τζαμί» σημειώνει για να συμπληρώσει πως «ήξεραν λοιπόν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α πως τη μέρα εκείνοι θα βρουν το κοπάδι ολόκληρο μαζεμένο και θα χρειαζόταν να τρέξουν για να τους βρουν κι έτσι έκαναν το εξής πολύ απλό, προμήθευσαν με ψηφοδέλτια όλα τα τζαμιά και αμέσως μετά το τέλος της προσευχής υπήρχε κάποιος στην πόρτα και έδινε στον καθένα ψηφοδέλτια της παράταξης.
Προσέξτε, όλα αυτά δεν είναι απλή υποψία ή προσωπική θέση αλλά υπάρχει επίσημη, δημόσια τηλεοπτική παραδοχή από τοπικό στέλεχος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το οποίο υποτίθεται βγήκε να καταδικάσει αυτό το περιστατικό αλλά δεν τον είδα να ενοχλείται ιδιαίτερα που η παράταξη του με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να εκλέξει βουλευτή στην Ξάνθη».
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στην Π.Ε. Ξάνθης κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, με τον βουλευτή του, πλέον, κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους απ’ όλους του άλλους βουλευτές της περιοχής.
Μάλιστα ο ίδιος δημοσιογράφος, στηλιτεύει τη δράση μερίδας ΜΜΕ και δημοσιογράφων της περιοχής αποδίδοντάς τους πολιτικές βλέψεις με συγκεκριμένο κόμμα.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Κοίτα να δεις τι μπορεί να μάθει στα καλά καθούμενα ο άνθρωπος.
Πληροφορίες, ομολογώ μη επιβεβαιωμένες, αναφέρουν ότι συνάδελφοι δημοσιογράφοι από τη Θράκη και ενδεχομένως από την Ξάνθη ονειρεύονται μια έδρα στη βουλή.
Αυτό προφανώς δεν είναι κακό αφού όλοι μας έχουμε κάποιες φιλοδοξίες.
Το θέμα είναι πως σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, χρησιμοποιούν πρώτα το βήμα που τους δίνει το επάγγελμα τους ώστε να γίνουν γνωστοί στο κοινό κι ύστερα σκοπεύουν και είναι υποψήφιοι με την παράταξη που έτσι κι αλλιώς τόσο φανερά και δημόσια υποστηρίζουν σε σημείο πλέον που να μη θεωρούνται δημοσιογράφοι αλλά πράκτοροι της παράταξης με την οποία ονειρεύονται να γίνουν βουλευτές.
Ξαναλέω για άλλη μια φορά πως οι πληροφορίες αυτές δεν είναι επιβεβαιωμένες αλλά αν όντως ισχύουν τότε ντρέπομαι που εδώ και μια πενταετία ασχολούμαι με αυτό το μπουρδέλο που λέγεται δημοσιογραφία».
elthraki.gr