Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Παραδέχονται τελικά ότι μας ψεκάζουν και επι πληρωμή! Το θέμα είναι τι μας ρίχνουν…[έγγραφο]

Η Ελλάδα πληρώνει 2.000 δολάρια το χρόνο για συνδρομή σε εταιρεία που ψεκάζει... τον καιρό Μεγάλη συζήτηση γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σχετικά με το θέμα των αεροψεκασμών για διάφορους σκοπούς, ενώ η συνωμοσιολογία, κατά περιπτώσεις, εκτοξεύεται αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν τέτοιες πρακτικές στους πολίτες. Ωστόσο, ποια είναι η σχέση που θα μπορούσε να έχει ο ΕΛΓΑ (Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων) με μια τέτοια εταιρεία;
Η Weather Modification Associaton (Οργάνωση για την Τροποποίηση του Καιρού) είναι μια εταιρεία που ασχολείται περισσότερο από εξήντα χρόνια με μελέτες και δράσεις για την πρόβλεψη, αλλά και επέμβαση στον καιρό και τις κλιματικές συνθήκες κατά περιοχές.
Σε αυτές τις επτά περίπου δεκαετίες εκτός από συμβουλευτική δράση έχει αναπτύξει και προγράμματα επέμβασης, όπως ο ψεκασμός στα σύννεφα και άλλες ενέργειες.
Για παράδειγμα, στην παρούσα φάση στην ιστοσελίδα της εμφανίζεται μια σειρά προγραμμάτων για τις ΗΠΑ όπου επιχειρείται η αύξηση του χιονιού (π.χ. Στην περιοχή της Γιούτα), ενώ σε άλλες περιοχές «τρέχουν» προγράμματα για μεγαλύτερη βροχόπτωση ανά περιοχές (π.χ. Τέξας).
Στο έγγραφο, όπως αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο στο πρόγραμμα «Διαύγεια», παρουσιάζεται η απόδειξη πληρωμής του ΕΛΓΑ ύψους δύο χιλιάδων δολαρίων ως ετήσια συνδρομή μέλους στην εταιρεία Weather Modification Association.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων συμμετέχει στην εν λόγω εταιρεία ως συνεργαζόμενο μέλος με την πιο υψηλή δυνατή συνδρομή, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαλέξουν μεταξύ διαφόρων προγραμμάτων εισφορών με αντίστοιχη συμμετοχή και δικαιώματα.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει ανακινηθεί αρκετές φορές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει φθάσει μέχρι και εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου με ερωτήσεις βουλευτών, όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Φώτης Κουβέλης.
.iefimerida.gr