Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Βόρεια Ήπειρος: "Με πορδές δεν βάφονται αυγά"..

Σχόλιο του ΦκμΚ σχετικά με την απουσία στήριξης του επίσημου Ελληνικού κράτους στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό:
"Tο ελληνικό κράτος την έχει γραμμένη την ελληνική μειονότητα στην Β.Ήπειρο και κάθε ελληνική μειονότητα παγκοσμίως.
Δεξιά και Αριστερά σε αγαστή συνεργασία γύρισαν την πλάτη σε κάθε τι που εθνικό που ξεφεύγει από τα σύνορα του ψευτορωμέικου. Υποτίθεται για διαφορετικούς λόγους αλλά σε κάθε περίπτωση με το ίδιο αποτέλεσμα. Η στήριξη του ελληνισμού της Β.Ηπείρου δεν ήταν δύσκολη υπόθεση ούτε θα κόστιζε υπέρογκα ποσά. Θα απαιτούνταν:

1. Ένα δίκτυο νομικών που θα παρακολουθούν τα μειονοτικά ζητήματα και θα επεμβαίνει άμεσα σε κάθε περίπτωση αυθαιρεσίας των Αλβανών.


2. Ενίσχυση των σχολικών δομών με δασκάλους βιβλία και εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών με έμφαση στην ελληνική γλώσσα και στην ιστορία.

3. Στενή συνεργασία των πολιτικών φορέων της μειονότητας με την ελληνική πολιτική ηγεσία και αποφυγή όσο το δυνατόν ενδομειονοτικών αντιθέσεων και τριβών. Συχνές επισκέψεις επίσημες και μη Ελλήνων αξιωματούχων στη βόρεια Ήπειρο.

4. Ενίσχυση από μέρους της ελληνικής εκκλησίας της αρχιεπισκοπής στην Αλβανία με μορφωμένους ιερείς, κατά προτίμηση μειονοτικούς σπουδαγμένους εδώ. Και φυσικά χρηματοδότηση χωρίς τσιγκουνιές. Η θρησκευτική πίστη στην Αλβανία πουλιέται και αγοράζεται εύκολα. Οι Σαουδάραβες και Καταριανοί το ξέρουν καλά.

5. Εισαγωγή χωρίς εξετάσεις ή έστω με ισχυρή μοριοδότηση των μαθητών της μειονότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια και στις στρατιωτικές σχολές.

6. Εξαγορά των τοπικών αρχών με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν είναι τρομερά δύσκολο. Οι θεοί στην Αλβανία είναι τρεις: το ευρώ, το δολάριο και το καλάσνικοφ.

7. Ενίσχυση των εμπορικών δραστηριοτήτων της μειονότητας μέσω άτυπων "προνομιακών" εμπορικών συμφωνιών με ντόπιους επιχειρηματίες (που δεν τους πειράζει κι αν χάσουν εκεί χρήματα αφού το κράτος μπορεί να τους δείξει ...ευγνωμοσύνη σε άλλες συναλλαγές τους). Στόχος ο έλεγχος της αγοράς και των βασικών πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής. Αντίστοιχα τράπεζες, επικοινωνίες, επιχειρήσεις πρέπει να ελέγχονται σε σημαντικό βαθμό από την μειονότητα ή από Ελλαδίτες.

8. Τέλος απαιτείται η μυστική οργάνωση, στρατιωτική εκπαίδευση και διάθεση οπλισμού - όπλα, σφαίρες, ασύρματοι και χρήματα σε δολάρια - σε κρύπτες στην Αλβανία ή σε δικά μας στρατόπεδα κοντά στα σύνορα (στις δυο-τρεις ώρες από Αλβανία έχει κάμποσες αποθήκες πυρομαχικών). Αν στραβώσει η δουλειά ή αν επιχειρηθεί ένα πογκρόμ να μην την πάθουμε σαν τα Σεπτεμβριανά. Καλό θα είναι να υπάρχουν και μερικές μονάδες στα σύνορα με στελέχη που θα έχουν αποστολή την άμεση διείσδυση σε περίοδο κρίσης και οργάνωση αντάρτικων ομάδων ή και πολιτοφυλακής ακόμη με τη χρήση του οπλισμού που προανέφερα.

9. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να καλυφθούν χωρίς κόστος όπως προανέφερα γιατί υπάρχουν ακόμα πρόθυμα χέρια για να γίνουν οι εργασίες που απαιτούνται. Θα γινόταν έτσι χρήσιμος και ο Φαήλος αντί να ρητορεύει και να βάφει αυγά δια των εντερικών αερίων, κατά την εύστοχη ρήση του μηδενιστή. Και αν κάποιος αμφιβάλλει για το αν μπορούν να γίνουν αυτά, να υπενθυμίσω ότι την ένοπλη φάση του Μακεδονικού αγώνα την διεξήγαγε μετά το 1903 η ελληνική στρατιωτική ηγεσία χρησιμοποιώντας αντίστοιχα με τα παραπάνω μέτρα και μέσα. Και πέτυχε απόλυτα.

enkripto.com