Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Όταν στην Ελλάδα οι ομοφυλόφιλοι έχουν δημιουργήσει γκέτο στα Μ.Μ.Ε, στην Ρωσία…

ομοφυλοφιλική προπαγάνδα στη Ρωσία είναι διαδεδομένη'. Η Δούμα στη Ρωσία ενέκρινε κατά πλειοψηφία την Παρασκευή νομοσχέδιο που απαγορεύει κάθε δημόσια αναφορά στην ομοφυλοφιλία, βαφτίζοντας τις δημόσιες αναφορές ως «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα». Ένταση έξω από το κτίριο της Κάτω Βουλή την ώρα της ψηφοφορίας, όπου ακτιβιστές από οργανώσεις ομοφυλόφιλων, που πραγματοποιούσαν «διαμαρτυρία φιλήματος» δέχτηκαν επίθεση από υποστηρικτές του νομοσχεδίου και την αστυνομία.
Τουλάχιστον είκοσι άτομα συνελήφθησαν.
Οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση με μπογιές και αυγά από φανατικούς χριστιανούς, εκ των οποίων πολλοί κρατούσαν εικόνες και σταυρούς. «Η Μόσχα δεν είναι Σόδομα» φώναζαν, ενώ οι ακτιβιστές απαντούσαν με το σύνθημα «Η Μόσχα δεν είναι Ιράν».
 Εφόσον το νομοσχέδιο λάβει και την τελική έγκριση τότε κάθε εκδήλωση για την προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων θα αναγνωρίζεται ως παράνομη και στους διοργανωτές θα επιβάλλεται πρόστιμο. Απαγορευμένη θα είναι και η σημαία του «ουράνιου τόξου», σύμβολο του παγκόσμιου ομοφυλοφιλικού κινήματος.

Για κάθε θετική δημόσια αναφορά σε ομοφυλοφιλικά θέματα προβλέπονται πρόστιμα έως και 5.000 ρουβλίων (165 δολάρια) για φυσικό πρόσωπο και έως 500.000 ρουβλίων για κάθε άλλη νομική οντότητα, όπως επιχειρήσεις και σχολεία. Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου επιχειρηματολογούν πως η έγκρισή του είναι απαραίτητη για την προστασία των παιδιών.


Από τους 450 βουλευτές της ρωσικής Κάτω Βουλής, οι 388 ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου. Προκειμένου να αποκτήσει ισχύ νόμου, το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και στη δεύτερη και τρίτη ανάγνωσή του, κατόπιν να διαβιβασθεί στην Άνω Βουλή για έγκριση και τέλος να υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πολλές ρωσικές πόλεις, όπως η Αγία Πετρούπολη, έχουν εγκρίνει πρόσφατα παρόμοια μέτρα.

Οι υποστηρικτές και εμπνευστές του ομοφοβικού νομοσχεδίου αναφέρουν πως «η ομοφυλοφιλική προπαγάνδα στη Ρωσία είναι διαδεδομένη, τόσο μέσω της τηλεόρασης αλλά και μέσω δράσεων, και τα παιδιά που είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, δεδομένου ότι δεν μπορούν να αξιολογήσουν τις πληροφορίες, δέχονται χιονοστιβάδα ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας κάθε μέρα».
tvxs.gr