Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζουν να μας κατηγορούν ότι εκπαιδεύουμε κούρδους τρομοκράτες.

Οι Τούρκοι γράφουν ότι η ΕΛΑΣ συνέλαβε Κούρδους στην Αθήνα.
Eρωτηματικά προκαλεί η είδηση τουρκικής εφημερίδας περί συλλήψεων μελών της ''τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C'' στην Ελλάδα και μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας.
 Πρόκειται - πάντα κατά την τουρκική εφημερίδα Βugun- για 9 άτομα που κρατούνται και η σύλληψή τους αποδίδεται από την εφημερίδα στους καρπούς που είχε αντιπροσωπεία του Τουρκικού Υπουργειου Εσωτερικών και της τουρκικής Ασφάλειας με την ΕΛΑΣ τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Η φιλοκουρδική οργάνωση DHKP-C είναι αυτή που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι τους τελευταίους μήνες στέλνει στελέχη της στην Ελλάδα και εκπαιδεύονται σε δήθεν ... στρατόπεδα στο ... Λαύριο, στην ...Κινέτα και στο ...Δήλεσι και ότι μετά την εκπαίδευση αυτή πέρασαν στην Τουρκία τους τελευταίους 6 μήνες 16 μέλη της οργάνωσης δύο – δύο.πραγματοποιώντας αιματηρές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Τα ερωτήματα εστιάζονται κυρίως στο ότι πως η Τουρκία αφήνεται να διαρρέει συστηματικά σε όλο τον κόσμο τα περί ελληνικής εμπλοκής, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο , και τώρα ή ίδια - μέσω των διαρροών στην Βugun - να παραδέχεται ότι η Ελληνική Αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τους 9 . Υπό την αίρεση να είναι βέβαια αληθινή η πληροφορία !

Η εφημερίδα λοιπόν με τον τίτλο «Το πρώτο κτύπημα στο DHKP-C στην Ελλάδα» γράφει ότι ''έδωσαν καρπούς'' οι επαφές που είχε η Τουρκία με Έλληνες αρμοδίους.Κατά την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, ετέθησαν υπό κράτηση 9 άτομα.Αποκαλύφθηκε - κατα την Bugum- ότι μετά την επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον του DHKP-C κινητοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και έθεσε υπο κράτηση 9 άτομα. Το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας τη; Τουρκίας πραγματοποίησε ορισμένες επαφές στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2012 . Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τουρκική αντιπροσωπεία προέβη σε συμφωνία συνεργασίας με Ελληνες αρμοδίους εναντίον του DHKP-C του οποίου μέλη που φέρονται να έρχονταν από την Ελλάδα προέβαιναν σε αιματηρές ενέργειες στην Τουρκία.

Κατά την τουρκική εφημερίδα ο τούρκος πρώην ΥΠΕΣ κ. Σαχίν, στις 3 Ιανουαρίου σε ομιλία του στην 5η Διάσκεψη Τούρκων Πρέσβεων , είχε επιστήσει την προσοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και είχε επισημάνει πως τις 11 από τις 14 τελευταίες επιθέσεις της εν λόγω οργάνωσης στην Τουρκία τις είχαν κάνει μέλη της οργάνωσης τα οποία είχαν ...εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και είχαν έρθει στην Τουρκία.

Ο κ. Σαχίν είχε πει πως επιτροπή που συστάθηκε στην Τουρκία μετέβη στην Ελλάδα για συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Κατά τις επαφές που έγιναν αναφέρθηκαν στις ελληνικές Αρχές οι παράνομες δραστηριότητες της οργάνωσης και οι διαπιστώσεις της τουρκικής πλευράς.

Εγινε γνωστό πως παρόμοια ενέργεια θα γίνει επίσης με την Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο , την Σκωτία και την Βρετανία όπου υπάρχουν μέλη του DHKP-C και του ΡΚΚ .

onalert.gr