Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Άνετα μπορεί να διακρίνει κάποιος την διαφορά οπής, σφαίρας και πιρτσινιού!

  Η ρίζα του κακού
Σαν σήμερα το 1996, το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Αντωνίου» κατέβασε την τουρκική σημαία από τα Ιμια, που είχαν τοποθετήσει Τούρκοι δημοσιογράφοι της «Χουριέτ», και ύψωσαν την ελληνική. Η κρίση των Ιμίων βρισκόταν σε πλήρη κλιμάκωση και είχε τα γνωστά αποτελέσματα:
Τρεις ηρωικοί αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων -Εκτωρ Γιαλοψός, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος- έπεσαν νεκροί υπό... αδιευκρίνιστες συνθήκες, υπερασπιζόμενοι όσια και ιερά της πατρίδας. Ενα τμήμα του Αιγαίου «γκριζαρίστηκε» και για τους Ελληνες είναι πλέον αδύνατη η πρόσβαση στα Ιμια.
Η εθνική αξιοπρέπεια καταρρακώθηκε και ο ξένος Τύπος πλημμύρισε από άρθρα που είχαν σε διάφορες παραλλαγές, τίτλους όπως «Οι Ελληνες κατάπιαν την υπερηφάνειά τους».
 Στα μάτια του λαού, παρά τις κατά καιρούς εκλογικές προτιμήσεις του, το κύρος του πολιτικού κόσμου απώλεσε το ειδικό βάρος και τη λάμψη του.
 Η εικόνα για τους Ελληνες αμαυρώθηκε σ' όλα τα πλάτη και τα μήκη της υδρογείου και χάσαμε σχεδόν ολόκληρη την υπεραξία που είχε προσπορίσει στη χώρα μας η τόλμη μας να αναμετρηθούμε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με υπερδυνάμεις και να νικήσουμε! Λόγω της προδοτικής πολιτικής της κυβέρνησης Σημίτη και της συμμαχίας των πρόθυμων αποδομητών, η Ελλάδα υπέστη ένα στρατηγικό πλήγμα από το οποίο δεν έχει συνέλθει ακόμα.
Για όλα τα παραπάνω έχει σχηματιστεί σε ουκ ολίγους αναλυτές η εντύπωση ότι από τα Ιμια και εντεύθεν ξεκίνησε η μεγάλη κατηφόρα του κράτους μας. Συνεπώς, αυτήν τη μαύρη σελίδα που έχει γραφτεί στην πολυχιλιετή Ιστορία μας πρέπει να τη φωτίσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Να μάθουμε τα αίτια της άτακτης υποχώρησής μας και να απονείμουμε ευθύνες στους υπαιτίους. Να ενημερωθούμε για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου και για τους αυτουργούς του εγκλήματος που κατέληξε στην απώλεια των αλησμόνητων αξιωματικών μας.
Και φυσικά πρέπει να γίνει το αυτονόητο: Να επανέλθει το καθεστώς της περιοχής στην προτεραία κατάσταση. Αφού τα Ιμια είναι ελληνικά, να μπορούμε να τα επισκεπτόμαστε και να ασκούμε κυριαρχία σε αυτά.
dimokratianews.gr