Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Για ποιά κάρτα του πολίτη μας μιλάνε; Ενδεχόμενο υποκλοπής λιστών με 150 εκατ. απόρρητα στοιχεία από τρία Υπουργεία!!!

Νέο μεγάλο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών στοιχείων πολιτών!!!
Η μεγαλύτερη ίσως υπόθεση δημοσιοποίησης περίπου 150.000.000 διαφορετικών προσωπικών, φορολογικών μέχρι και ..."εκλογικών" στοιχείων,
  σχεδόν όλων των Ελλήνων πολιτών, αποκαλύφθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε τρεις υπευθύνους εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων με έδρα στην Αργυρούπολη και στην Δάφνη, όπου εργάζονται συνολικά 38 υπάλληλοι, με την κατηγορία ότι είχαν αποκτήσει παρανόμως και εμπορεύονταν εκατομμύρια απόρρητα στοιχεία που φέρεται να έχουν διαρρεύσει από τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Μεταφορών.
Ανάμεσα στα άλλα στην διάθεση της εταιρείας φαίνεται ότι βρίσκονταν όλες οι φορολογικές δηλώσεις, τα χρέη των πολιτών, στοιχεία του Τειρεσία, στοιχεία για τα ΙΧ και τα ακίνητα των πολιτών, τις δόσεις που χρωστούν στις εφορίες και σχεδόν όλα τα στοιχεία των συναλλαγών τους με το δημόσιο. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι εντόπισαν μια μεγάλη αίθουσα με υπολογιστές επεξεργασίας των στοιχείων αυτών των Ελλήνων πολιτών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εταιρεία της Δάφνης πουλούσε τα στοιχεία του κάθε πολίτη σε δεκάδες εταιρείες έναντι εκατοντάδων ευρώ για τον κάθε ένα. Οπως προκύπτει από τις αρχικές πληροφορίες η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη της εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων στην συνέχεια της έρευνας που είχε πραγματοποιήσει, προ δύο μηνών, όταν είχαν ανακαλυφθεί σε κατοχή ενός 36χρονου τα φορολογικά στοιχεία εννιά εκατομμυρίων πολιτών. Σχετικές, επίσημες ανακοινώσεις, αναμένονται το πρωί της Τρίτης.

tovima.gr