Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μετά τα 1000 όπλα σε βίλα της Αγ.Μαρίνας, πλοίο από την Τουρκία με 4.000 τόνους όπλα! Τι ετοιμάζουν οι τούρκοι στην ενδοχώρα μας;

Ποιος γνωρίζει με σαφήνεια αν κάποια ποσότητα ξεφορτώθηκε σε ελληνικό λιμάνι; Ποιος εγγυάται την ασφάλεια τέτοιων ενεργειών από την Τουρκία με μικρότερα σκάφη, στις νέες μαρίνες που αγοράστηκαν από τουρκικά χέρια;  Toυρκικό φορτίο όπλων σε πλοίο στον Βόλο.
Σε συναγερμό τέθηκαν χθες οι λιμενικές και τελωνειακές αρχές του Βόλου, καθώς ανακαλύφθηκε πως φορτηγό πλοίο που επρόκειτο να ανεφοδιαστεί με καύσιμα στο λιμάνι της ΑΓΕΤ, στα Αστέρια Αγριάς, ήταν φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά. Σχετικά ενημερώθηκαν τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας, καθώς και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν χθες σε όλο το λιμάνι του Βόλου από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, καθώς αποκαλύφθηκε πως σε φορτηγό πλοίο με σημαία Αγίου Βικεντίου, το «Alexandretta», που προερχόταν από την Τουρκία, βρίσκονταν όπλα και πυρομαχικά.
Προορισμός του πλοίου, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, είναι η
Λιβύη.
Το φορτηγό πλοίο, κι αυτό είναι που προκαλεί εντύπωση στις λιμενικές και τελωνειακές αρχές, είναι «τσιμεντάδικο», μεταφέρει δηλαδή χύδην φορτία τσιμέντου, πραγματοποίησε διέλευση από το λιμάνι της ΑΓΕΤ, προκειμένου να ανεφοδιαστεί με καύσιμα (τράνζιτ πετρέλαιο) από τις εκεί εγκαταστάσεις της «Ελίν».
Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, μόλις έγινε η σχετική ενημέρωση, κινητοποιήθηκαν τόσο οι τελωνειακοί, όσο και οι λιμενικοί, που απέκλεισαν το πλοίο και απαγόρευσαν την όποια αποβίβαση ή επιβίβαση σε αυτό. Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας, το πλοίο ελλιμενίστηκε στην προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Βόλου, όπου τέθηκε σε καραντίνα υπό αυστηρή περιφρούρηση.

Σύμφωνα με τελωνειακούς, πλοία που μεταφέρουν οπλισμό για χώρες, για τις οποίες υπάρχουν σχετικοί περιορισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Λιβύη, το Ιράν, η Συρία, απαγορεύεται να διέρχονται από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, η χωρητικότητα του πλοίου είναι 4.000 τόνοι, ωστόσο είναι άγνωστο αν και ο οπλισμός και τα πυρομαχικά που μεταφέρει, ζυγίζουν τόσο.

Τα πυρομαχικά και τα όπλα βρίσκονται σε ξύλινες κάσες στο αμπάρι του πλοίου, που κατέπλευσε από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης, ενώ το πλήρωμά του είναι 15 άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, προορισμός των όπλων είναι ο νέος λιβυκός στρατός, ωστόσο άλλες πηγές σημειώνουν ότι ίσως και να προορίζονταν για τους ισλαμιστές αντάρτες του Μάλι, που μάχονται τους Γάλλους στην αφρικανική χώρα, η οποία συνορεύει με τη Λιβύη.

Σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών, όσο και από τις τελωνειακές και λιμενικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι αρχές της Υεμένης είχαν ανακαλύψει σε τουρκικό πλοίο, έξω από το λιμάνι του Άντεν, 3.000 πιστόλια με σιγαστήρες, όλα τουρκικής κατασκευής και κρυμμένα μέσα σε κουτιά μπισκότων!

Το κόστος τους έφθανε τα 120 εκατομμύρια δολάρια. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνας και οι τελωνειακές αρχές ανέφεραν πως οι αρμόδιοι αποστολής του φορτίου τούς δήλωσαν πως περιείχε μπισκότα...

Κατά μία ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, το φορτίο των όπλων περιλαμβάνει φορητούς εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών και αντιαρματικών πυραύλων, τα πυρομαχικά αυτών και όπλα πεζικού τύπου καλάσνικοφ με τους γεμιστήρες τους.


Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλία


enkripto.com