Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ελληνικός στρατός δεν είναι μόνο Ο.Υ.Κ, Eιδικές δυνάμεις και ασκήσεις με στημένες κάμερες!

Εθνική ασφάλεια
Η εφημερίδα μας έχει κατ' επανάληψιν ασχοληθεί με τις ολέθριες συνέπειες που συνοδεύουν τις περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
 Οι συντάξεις και οι μισθοί των στελεχών προσεγγίζουν τα επίπεδα φιλοδωρήματος και η λειτουργία των μονάδων κοντεύει να γίνει προβληματική. Οπως έγραψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», υπάρχουν φαινόμενα τα οποία μόνο χαρά μπορούν να προκαλέσουν σε όλους όσοι επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία μας.
 Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι «σε στρατόπεδα της παραμεθορίου -εκεί όπου υπηρετούν παιδιά

που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα- βγάζουν εξοδούχους όλο και περισσότερους κάθε μέρα, για να μη δικαιούνται βραδινό φαγητό και να τρώνε έξω! Λόγω έλλειψης κονδυλίων. Και μετακυλίεται το κόστος επιβίωσης του δόλιου φαντάρου στην οικογένειά του, που μπορεί κι εκείνη να μην έχει τη δυνατότητα να στείλει χρήματα στο παιδί που φυλάει Θερμοπύλες στα χιόνια και στην ερημιά».
Αυτά δεν είναι μόνο υποτιμητικά για την εθνική αξιοπρέπεια, αλλά συνιστούν εκ των έσω υπονόμευση του ηθικού και του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.
 Σε όλα τα συντεταγμένα κράτη του κόσμου, τα ζητήματα της Εθνικής Αμυνας δεν υπόκεινται σε διάλογο ή διαπραγματεύσεις με ξένους. Είτε το κράτος βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής ομηρίας είτε όχι, οι υπεύθυνοι γνωρίζουν ότι ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η εθνική επιβίωση. Χωρίς αξιόμαχες Ενοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει κράτος, ούτε μπορεί κάποιος να εγγυηθεί για την υπεράσπιση του λαού και των εδαφών σε περίπτωση εχθρικής ενέργειας.
 Η ειρωνεία του πράγματος είναι ότι ακόμα και τώρα, που οι στρόφιγγες της ροής του χρήματος είναι κλειστές και η πατρίδα μας βρίσκεται εκτός των «αγορών», υπάρχουν τρόποι να εξοικονομηθούν χρήματα για την εύρυθμη λειτουργία του Στρατού. Αρκεί να υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα για άμεση δράση.
 Οποιος συμφωνεί και προσυπογράφει την ελάττωση της αμυντικής δυνατότητας της πατρίδας μας καθίσταται απολύτως υπεύθυνος για ό,τι συμβεί. Η Ελλάδα δεν συνορεύει με το Λουξεμβούργο και τη Δανία. Ο περίγυρός της είναι «καυτός» και διεκδικητικός.
Εφημερίδα Δημοκρατία