Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κλέβουν ληστεύουν και γιορτάζουν.

Αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα, αλλά και αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της 20-11-2012, στην Πεντέλη και στην Καλλιθέα τρείς αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 22, 24 και 30 ετών, μέλη της σπείρας και αναζητείται 31χρονος ομοεθνής συνεργός τους. Οι ανωτέρω Αλβανοί είχαν από τριμήνου συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ενοίκων οικιών στις περιοχές της Πεντέλης, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων.

 Έμπαιναν στα σπίτια τις πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας τις πόρτες εισόδου ή τα παράθυρα και με απειλή μαχαιριών ή πιστολιού απειλούσαν τους ενοίκους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει δώδεκα (12) ληστείες και δύο (2) διαρρήξεις σε κατοικίες. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια και διαρρηκτικά εργαλεία.
Στα Σελιανίτικα Κορινθίας, συνελήφθησαν δύο νεαροί Αλβανοί, ηλικίας 19 και 18 ετών, που μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και αφού τους χτύπησαν, τους λήστεψαν, παίρνοντας όσα χρήματα βρήκαν. Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό που είχαν πάρει από τους ηλικιωμένους κι ένα μαχαίρι.
Στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Καλοχωρίου, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί ηλικίας 38 και 46 ετών, γιατί μετέφεραν 81 κιλά κάνναβης.
Στο Περιστέρι, συνελήφθη ένας Αλβανός ηλικίας 24 ετών και καταζητείται ομοεθνής συνεργός του, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 67 κιλά ακατέργαστη κάνναβη.
Στο γήπεδο του Σπόρτινγκ οι Αλβανική κοινότητα γιόρτασε χθες τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας, παρουσία του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα. Ακούστηκαν τραγούδια για την τσαμουριά και για τη Μεγάλη Αλβανία. Οι Αλβανοί από την Πρέβεζα μέχρι το Κοσσυφοπέδιο, γιορτάζουν την ανεξαρτησία της Αλβανίας είπαν. Ένας βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Erjon Brace, είπε πως μια κυβέρνηση του κόμματός του θα συστήσει αλβανικά σχολεία στην Ελλάδα, αλλά και αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, ώστε «να έχουν οι Αλβανοί μετανάστες τον δικό τους τηλεοπτικό σταθμό».(Το Πασοκ ήταν εκεί).
deltio11.blogspot.gr