Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αυτούς αθώωσε το δικαστήριο της Χάγης και η Ε.Ε!!!

Aντάρτης UCK: "Αφαίρεσα καρδιά ζωντανού Σέρβου"! (Vid)
 Το σκοτεινό πρόσωπο του UCK έχει αποκαλυφθεί πλέον και κανείς δεν μπορεί να το ωραιοποιήσει. Το εμπόριο οργάνων που γίνονταν εις βάρος Σέρβων αιχμαλώτων (ζωντανών) μόνο αηδία μπορεί να προκαλέσει.
Και όμως τίποτα δεν εμπόδισε την "δαιμονοποίηση" των Σέρβων από τα Δυτικά ΜΜΕ με αποτέλεσμα την ισοπέδωσή τους το 1999 με σωρεία ΝΑΤΟΙκών βομβαρδισμών "για το καλό του γενοκτονούμενου αλβανικού πληθυσμού του Κοσόβου".

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όπως δημοσίευσε η εφημερίδα "Καθημερινή", πρώην αντάρτης των Αλβανών του Κοσόβου περιέγραψε στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας τον τρόπο με τον οποίον αφαίρεσε την καρδιά ζωντανού κρατουμένου (φυσικά ο άνθρωπος αυτός ήταν αδύνατον να μείνει ζωντανός), με προορισμό τη μαύρη αγορά ανθρωπίνων οργάνων.
amina-politiki.blogspot.gr
Στη συνέντευξη, ο μάρτυρας περιέγραψε πως είχαν οργανωθεί ομάδες κατάρτισης σε πρόχειρα νοσοκομεία από όπου αφαιρούνταν από αιχμαλώτους ανθρώπινα όργανα και μεταφέρονταν με στρατιωτικά μέσα στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Σύμφωνα με τον ίδιο, είχε εκπαιδευτεί και αυτός στην αφαίρεση των ανθρώπινων οργάνων.
Ο Σέρβος εισαγγελέας Βλαντιμίρ Βούκσεβιτς, αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου, δήλωσε ότι ο κρατούμενος ήταν ομοεθνής του και ότι το αποτρόπαιο περιστατικό έλαβε χώρα στη βόρεια Αλβανία.
Καταγγελίες για εμπόριο οργάνων από στελέχη του Απελευθερωτικού Στρατού Κόσβου (UCK) έχουν απασχολήσει την Ε.Ε., ενώ ο Ντικ Μάρτι, εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης, διατύπωσε κατηγορίες εναντίον ηγετικών στελεχών του UCK, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.
Ακολουθεί βίντεο από παλαιότερη συνέντευξη του Σέρβου εισαγγελέα.



ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ
news.in.gr Πρίστινα. Ο Χασίμ Θάτσι υποδέχεται τον Ραμούς Χαραντινάι στο αεροδρόμιο της Πρίστινας το βράδυ της Πέμπτης (Φωτογραφία: ΑΠΕ )       
Με πυροτεχνήματα, στρατιωτικές τιμές από άγημα και κόκκινο χαλί έγινε δεκτός ο πρώην διοικητής του UCK και πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι στο αεροδρόμιο της Πρίστινας, επιστρέφοντας από τη Χάγη μετά την αθώωσή του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY). Οι αντιδράσεις για την απαλλαγή από τις κατηγορίες εγκλημάτων συνεχίζονται, με την πρώην εκπρόσωπο του ICTY Φλοράνς Αρτμάν να δηλώνει την Παρασκευή ότι η αθωωτική απόφαση συνιστά κατάλυση του συστήματος Διεθνούς Δικαίου.«Βλέπουμε ότι το ICTY σε ορισμένες υποθέσεις λειτουργεί σαν επαρχιακό δικαστήριο. Στην υπόθεση του Ραμούς Χαραντινάι υπήρξαν εμπόδια, πολιτικά εμπόδια εκτός δικαστηρίου, ώστε να μην καταδικαστεί ούτε ένα μέλος του UCK» επισήμανε η Αρτμάν.
«Η πολιτική πάντα προσπαθούσε να κάνει τα πάντα, ώστε το ICTY να μην κάνει αυτό που έπρεπε» ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου και σημείωσε ότι στην υπόθεση σε βάρος του Χαραντινάι υπήρξαν προφανή προβλήματα με τους μάρτυρες.

Γύρισε θριαμβευτής στην Πρίστινα

Τον Ραμούς Χαραντινάι υποδέχτηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ο αρχηγός των δυνάμεων ασφάλειας Αγκίμ Τσέκου, μέλη της κυβέρνησης, στελέχη της κόμματός του, «Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου», και μέλη της οικογένειάς του.

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Πρίστινας ακούστηκαν θερμά χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του Ραμούς Χαραντινάι που κρατούσαν σημαίες του Κοσόβου και της Αλβανίας και πανό με τη φωτογραφία του.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων, που πήγαν στο αεροδρόμιο της Πρίστινας οργανωμένα με λεωφορεία, ήταν και πρώην συμπολεμιστές του Ραμούς Χαραντινάι στον πρώην «Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσόβου», οι οποίοι φορούσαν τις στολές τους.
Ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας λίγες ώρες αργότερα, σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Πρίστινας «Μητέρα Τερέζα», δήλωσε ότι κατανοεί τις προκλήσεις και τις αποστολές που έχει να αντιμετωπίσει το Κόσοβο.

Ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πολιτών απ' όλες τις περιοχές του Κοσόβου, που πήγαν στην Πρίστινα για να τον χαιρετίσουν μετά την επιστροφή του από τη Χάγη, ο Ραμούς Χαραντινάι τόνισε ότι πάντα ζούσε με τους πολίτες του Κοσόβου.
«Σας περίμενα. Χάρηκα με τις επιτυχίες και τα επιτεύγματά μας ως έθνος. Χάρηκα που γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας και εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να σας συγχαρώ. Όπως και εσείς, ήμουν δυστυχισμένος όταν είχαμε ήττες και αποτυχίες, αισθανόμουν πόνο για τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει το Κόσοβο» είπε.

«Εγγυώμαι ότι θα εργαστώ μαζί σας για να αυξήσουμε την ποιότητα της διακυβέρνησης, για να αυξήσουμε το επίπεδο δημοκρατίας. Θα εργαστούμε για την οικονομική ανάπτυξη, για την ευρωπαϊκή κοινωνία και την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Όπως και στο παρελθόν θα περιορίσω τα λόγια, αλλά όχι τα έργα» σημείωσε.

Οι εκδηλώσεις υποδοχής του Ραμούς Χαραντινάι πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

Ποιος είναι ο Ραμούς Χαραντινάι
Ο Ραμούς Χαραντινάι είναι Αλβανός, μουσουλμανικού θρησκεύματος, γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 1968, στο χωριό Γκλοτζάνε, στο δήμο Ντετσάνι του Κοσόβου.

Εγκατέλειψε τη Γιουγκοσλαβία το 1989 με το όνομα «Σμαϊλι» και έφυγε στην Ελβετία, όπου απέκτησε πολιτικό άσυλο και για ένα διάστημα εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Εκεί προσχώρησε στο αποκαλούμενο «Εθνικό Κίνημα Κοσόβου», εξτρεμιστική οργάνωση στο πλαίσιο της οποίας αργότερα συγκροτήθηκε ο «Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου».

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον Τύπο, το 1996 βρέθηκε στην Αλβανία, εκπαιδεύθηκε από Αλβανούς αξιωματικούς και στη συνέχεια συμμετείχε στην ίδρυση βάσεων στο Κούκες και στην Τροπόγια, στο βορρά της Αλβανίας.

Από εκεί, σύμφωνα με τα ΜΜΕ και τον Τύπο, οργάνωνε εμπόριο όπλων στο Κόσοβο και σε μία από αυτές τις επιχειρήσεις ο Χαραντινάι έπεσε σε ενέδρα συνοριακών αστυνομικών και τραυματίστηκε και ο αδερφός του Λιούαν σκοτώθηκε.

Το 1998 έγινε διοικητής της επιχειρησιακής ζώνης του ΑΣΚ «Τζουκαγκίν» στο δυτικό Κόσοβο.

Οι αρχές του Βελιγραδίου έχουν καταθέσει 108 μηνύσεις σε βάρος του για διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων, για σύσταση συμμορίας με σκοπό εχθρικές ενέργειας και για δολοφονίες πολιτών.

Στην αυτοβιογραφία του «Η ιστορία για τον πόλεμο και την ελευθερία», ο Ραμούς Χαραντινάι αναφέρει: «Συνεχώς δεχόμασταν επιθέσεις από τις σερβικές δυνάμεις. Σε κάθε μέρος. Μέρα και νύχτα. Κάθε μέρα δολοφονούσαμε Σέρβους αστυνομικούς…».

Το 2002, οι διεθνείς δικαστές στο Κόσοβο καταδίκασαν τον αδερφό του Νταούτ σε πέντε χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε απαγωγή και βασανιστήρια, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων μελών των «Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας του Κοσόβου»-FARK, ένοπλης ομάδας Αλβανών του Κοσόβου που ήταν προσκείμενη στον αρχηγό της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κοσόβου, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα.

Μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ορίστηκε αναπληρωτής διοικητής του Σώματος Προστασίας Κοσόβου, αλλά μετά από λίγους μήνες παραιτήθηκε και ίδρυσε το πολιτικό κόμμα «Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου».

Μετά τις εκλογές του 2004, το κόμμα του σε συνασπισμό με τη Δημοκρατική Συμμαχία του Κοσόβου ήρθε στην εξουσία και ο Χαραντινάι, στα 36 του χρόνια έγινε πρωθυπουργός. Ωστόσο, το ICTY, στις 4 Μαρτίου του 2005, μόλις 100 μέρες από τη συγκρότηση της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Χαραντινάι τού απήγγειλε κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβίαση του εθιμικού δικαίου πολέμου.

Ο Χαραντινάι παραιτήθηκε και στις 9 Μαρτίου παραδόθηκε οικειοθελώς στο ICTY. Την ίδια μέρα μεταφέρθηκε στις φυλακές Σεβενίγκεν της Χάγης.

Μετά τη δίκη, που διήρκεσε έως τον Απρίλιο του 2008, αποφυλακίστηκε ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Με το ίδιο αιτιολογικό αφέθηκε ελεύθερος ο συγκατηγορούμενός του Μπαλιάι, ενώ ο Μπραχιμάι καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη.
Newsroom ΔΟΛ