Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Φιλιππινέζοι των Ισραηλινών οι Αμερικανοί!

Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τους εποικισμούς του Ισραήλ!
Τώρα μαθαίνουμε ότι ακόμα και οι εποικισμοί του Ισραήλ χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ! Προετοιμάζεται μια έκθεση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, με θέμα :
 «Έρευνα στην Υπηρεσία του Κογκρέσου» από το ερευνητικό του κέντρο, όπου παρουσιάζονται αποκαλύψεις για το μέγεθος το οποίο παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην οικονομική υποστήριξη του Ισραήλ.

«Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ», αναφέρει η έκθεση, «είναι για τον αμυντικό προϋπολογισμό, τόσο για την στρατιωτική άμυνα, όσο και για την υποστήριξη προς τους ισραηλινούς εποίκους.
Σύμφωνα με την έκθεση του Jeremy M. Sharp αναφέρονται οι ισραηλινές δαπάνες για τον προϋπολογισμό της άμυνας και το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που επιβαρύνει κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μεγάλη κλίμακα, τόσο σε οικονομική όσο και σε τεχνική υποστήριξη, σε προγράμματα που αναφέρονται.
Επιπρόσθετα, τα προηγμένα F-35 αεροσκάφη περιλαμβάνονται, επίσης, στο σύνολο της οικονομικής στήριξης που παρέχονται και για τους εποίκους ισραηλινούς σε παλαιστινιακά εδάφη.
Η 10ετής συνθήκη στρατιωτικής βοήθειας
Η σχετική συνθήκη υπογράφηκε από την κυβέρνηση Μπους το 2007 με χρονικό ορίζοντα 10 ετών, που προβλέπει στρατιωτική βοήθεια προς την ισραηλινή κυβέρνηση.
Πρόκειται για βοήθεια 30 δισεκατομμύρια δολάρια, συμφωνία, από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς το Ισραήλ, για στρατιωτικούς σκοπούς.
Ωστόσο το πακέτο αυτό, της αμερικανικής βοήθειας, αναμένεται να αυξάνεται ανά έτος.
Το 2009 ήταν 2, 55 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2013 σχεδιάζεται η συνεισφορά στα 3,1 δις δολάρια. Η στήριξη θα συνεχιστεί μέχρι το 2018.
Στο Ισραήλ παρέχονται από τις ΗΠΑ τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη F-35. Αυτά έχουν το χαρακτηριστικό της κάθετης απογείωσης και προσγείωσης αλλά και τεχνολογίας που καθίσταται από τα ραντάρ του εχθρού ως ‘σκάφους φάντασμα».
Το θέμα με τους εποικισμούς είναι τεράστιο καθότι είναι παράνομοι, και κατά αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ παραβιάζουν την Διεθνή Νομιμότητα, ενώ απαιτούν από τους άλλους να την τηρούν όπως αυτές νομίζουν, κατά τα συμφέροντά τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr