Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αλβανοί εθνικιστές βεβήλωσαν τελετή για τους πεσόντες στο στρατιωτικό νεκροταφείο Κλεισούρας.

 θελληνικά συνθήματα των Αλβανών. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου στην Αλβανία. Δεκάδες μέλη της εξτρεμιστικής «Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας» (ΑΚ) και του κόμματος των Τσάμηδων (PDIU) πέταξαν πέτρες εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν συγγενείς των πεσόντων του Έπους του 1940 και Έλληνες βουλευτές ενώ επιτέθηκαν με ύβρεις και πέτρες εναντίον του διπλωματικού οχήματος του Έλληνα πρέσβη στην Αλβανία Νίκου Πάζιου.
Νωρίτερα προσπάθησαν να αποκλείσουν τη γέφυρα προς την Κλεισούρα προκειμένου να ματαιωθούν οι εκδηλώσεις στο Ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο Κλεισούρας.
Τα επεισόδια δεν πήραν έκταση χάρη στην παρέμβαση της αλβανικής αστυνομίας ωστόσο η τελετή για τους πεσόντες του ΄40 πραγματοποιήθηκε κατά από τα συνεχή ανθελληνικά συνθήματα των Αλβανών εθνικιστών.
Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα, στα επεισόδια συμμετείχε και βουλευτής του εθνικιστικού κόμματος «Vetvendosja» (Αυτοδιάθεση), του κοσοβάρου Albin Kurti. Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή οποιαδήποτε αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών.
strategyreports.