Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η Ρωσική Εκκλησία καλεί τους Ορθόδοξους να την στηρίξουν.

Η ρωσική εκκλησία διώκεται από αντιεκκλησιαστικούς κύκλους υποστηρίζει ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.
«Αχαλίνωτη καταδίωξη» σε βάρος του καταγγέλλει ότι δέχεται το Πατριαρχείο Μόσχας, κάνοντας έκκληση στους Ορθοδόξους Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους να στηρίξουν την Εκκλησία της Ρωσίας στην δοκιμασία που διέρχεται.
Σε επιστολή που φέρει την υπογραφή του θεωρούμενου υπουργού Εξωτερικών του Πατριαρχείου Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα προς τους Ορθοδόξους Προκαθημένους χαρακτηρίζονται ως φαινόμενα καταδίωξης όσα συνέβησαν στο Ναό του Σωτήρος με το συγκρότημα Pussy Riot...
μαζί με καταστροφές μνημείων και σταυρών, απειλές κατά κληρικών και επιθέσεις κατά του ιδίου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δείχνει να εκπέμπει για πρώτη φορά μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού σήμα κινδύνου, καθώς ζητάει την στήριξη των Ορθοδόξων για μια σειρά ανησυχητικών γεγονότων, τα οποία, όπως δηλώνει, καλλιεργούνται από αντιεκκλησιαστικούς κύκλους εντός και εκτός Ρωσίας.



Πηγή: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/diethni/story/247699/i-rosiki-ekklisia-kalei-toys-orthodoxoys-na-tin-stirixoyn#ixzz2Ahw1CGc2