Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Oι Αλβανοί τους κλέβουν τα ζώα τους και τους απειλούν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: "ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ"!
Εντελώς απροστάτευτοι καταγγέλλουν ότι είναι κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου όπως καταγγέλουν, οι Αλβανοί τους κλέβουν τα ζώα τους και τους απειλούν.
Όπως επισημαίνουν οι Ηλίας και Θανάσης Βρακάς από τον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, ειδικά την τελευταία περίοδο, που η μεθόριος έχει έγκαταλειφθεί πλήρως από τις αρχές, αστυνομικές και αυτοδιοικητικές, το κακό έχει παραγίνει. Αναφέρουν μεταξύ άλλων σε δημόσια επιστολή τους:

"Είμαστε κάτοικοι Αγίου Νικολάου και ζούμε αποκλειστικά με την κτηνοτροφία. Σε μια περιοχή, η οποία είναι χαρακτηρισμένη «άγονη, μειονοτική, προβληματική και παραμεθόρια». Είμαστε από τους ελάχιστους κατοίκους που μένουμε σε αυτά τα άγονα μέρη και συναντάμε τεράστια προβλήματα στη ζωή μας. Ιδιαίτερα, με ορισμένους ασυνείδητους Αλβανούς κτηνοτρόφους, κατοίκους Γιάννιαρης.
Οι οποίοι, επί σειρά ετών μας κατακλέβουν το βιό μας. Αγελάδια, μοσχάρια, αντικείμενα κ.λ.π. Ειδικότερα τον τελευταίο καιρό, λόγω της εγκατάλειψης των συνόρων από τις ελληνικές αρχές, έχουν ξεπεράσει τα όρια. Έρχονται μέσα στα μαντριά μας και μας κατασπαράζουν τα ζώα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, μας απειλούν και για τις ζωές μας". Και προσθέτουν: "Ζητάμε την θερμή συμπαράσταση από τις αρμόδιες αρχές. Και την επαγρύπνηση της αστυνομίας στην περιοχή μας, διότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, επωφελούμενοι από την εγκατάλειψη των συνόρων, από τις ελληνικές αρχές. Έχουμε την πεποίθηση πως εάν δεν ήμασταν εμείς, οι ελάχιστοι κτηνοτρόφοι, αυτοί οι άνθρωποι θα είχαν εισβάλλει ακόμη και στα χωριά μας.
 Για το λόγο αυτό, επειδή εμείς κρατάμε όσο μπορούμε τις περιοχές αυτές ελληνικές, ζητάμε τη θερμή συμπαράσταση από τις αρμόδιες αρχές. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν εγκαταλείψουμε την κτηνοτροφία λόγω αυτών των προβλημάτων, οι Αλβανοί θα εισβάλλουν για τα καλά εντός των ελληνικών εδαφών".
makeleio.gr