Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Οι λαθραίοι καταστρέφουν το στρατόπεδο της Κορίνθου. Δεκάδες αστυνομικοί απασχολούνται για την επιβολή της τάξης.


Δύο τραυματίες σε επεισόδιο στο κέντρο μεταναστών ΚορίνθουΔύο από τους παράνομους μετανάστες του Κέντρου Φιλοξενίας του στρατοπέδου της Κορίνθου τραυματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε μεταξύ τους επεισόδιο. Στη κέντρο επικράτησε αναστάτωση,με συνέπεια να επέμβει η αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χημικών για να μην πάρει έκταση το επεισόδιο.
Οι τραυματίες, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, είναι ένας Παλαιστίνιος και ένας Πακιστανός, οι οποίοι διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

Το επεισόδια σημειώθηκε για προσωπικές διαφορές, στις δώδεκα το μεσημέρι, και δεν πήρε έκταση λόγω της άμεσης επέμβασης της αστυνομικής δύναμης που βρίσκεται στο στρατόπεδο για τη φύλαξή του.
Στο πλευρό των δύο αλλοδαπών έσπευσαν φίλοι και ομεθνείς τους και για λίγο απειλήθηκε μεγάλη σύρραξη, η οποία αποφεύχθηκε από την επέμβαση της αστυνομίας.
Από τη συμπλοκή προκλήθηκαν ζημιές στο στρατόπεδο και ειδικότερα στα τζάμια των κοιτώνων και στους νιπτήρες, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ησυχία στο κέντρο.
Ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, με αφορμή τα επεισόδια, υπέβαλε αναφορά στον εισαγγελέα Κορίνθου κι αφού υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει απόφαση για τη μετατροπή του 6ου Συντάγματος σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, τον καλεί να παρέμβει και να προβεί «στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούται η νομιμότητα και η τάξις εντός του χώρου του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου. Τόσο όσον αφορά τη λειτουργία του και τους κανόνες αυτού όσο και τις συνθήκες κράτησης καθώς και υγιεινής των παράνομων μεταναστών».
 ethnos.gr