Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Απίστευτες καταγγελίες: Στέλνουν καρκινοπαθείς για φάρμακα σε Βουλγαρία-Τουρκία!

Απίστευτες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητες.
Νοσοκομειακοί γιατροί από τη βόρεια Ελλάδα υποστηρίζουν ότι η προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί κατά 30-40% και αναμένεται το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 50%, χωρίς όμως να βρίσκουν ανταπόκριση καθώς τα δημόσια νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και περικόπτονται εφημερίες θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.Το 30% των παιδιών σήμερα είναι ανεμβολίαστα, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την εμφάνιση επιδημίας.
Οι άποροι δεν έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία αν δεν πληρώσουν το κόστος των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων το οποίο έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι.
Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία αναλογούν λιγότεροι από 20 γιατρούς ανά 1000 ασθενείς, ότι οι διοικήσεις αλλοιώνουν τις συνθέσεις των εφημεριών παρουσιάζοντας πλαστά στοιχεία, ενώ τα κονδύλια για τις εφημερίες από 480 εκατομμύρια ευρώ που ήταν πριν τρία χρόνια φέτος μειώθηκαν στα 300 εκατομμύρια.

Η πλέον ανησυχητική καταγγελία ήλθε από την εκπρόσωπο των γιατρών Θεαγενείου, Μαρία Κυνηγού.
«Είμαστε 6 μήνες απλήρωτοι για τις εφημερίες κι επειδή κάνουμε επίσχεση εργασίας ασκείται πειθαρχική δίωξη σε βάρος μας. Στο Θεαγένειο έχουν τεθεί εκτός εφημερίας ο ψυχίατρος και η πλαστική χειρουργός ενώ αναγκαζόμαστε να στέλνουμε στην Βουλγαρία και Κωνσταντινούπολη ασθενείς που χρειάζονται χημειοθεραπευτικό με πλατίνα που είναι το πιο φτηνό φάρμακο» είπε χαρακτηριστικά.
briefingnews.gr