Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ηλεκτρονική Ταυτότητα με τσιπ. «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ».

Η περιλάλητη ηλεκτρονική κάρτα με τσιπ, που ονομάστηκε «ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ» για να δώσει την ψευδαίσθηση της οικειότητας και της φιλικότητα προς τον χρήστη-θύμα, τα στοιχεία, αλλά και τη ζωή του οποίου με τα προσωπικά του μυστικά θα αποθηκεύει, όχι μόνο σε τσιπ, αλλά και σε βάσεις δεδομένων, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν άνευ προηγουμένου εφιάλτη για το λαό μας, που έχει δώσει μέσα στους αιώνες τιτάνιους και επικούς αγώνες για την Ελευθερία!

Η ηλεκτρονική Κάρτα-Ταυτότητα, θα μπορεί να έχει αποθηκευμένα όλα τα στοιχεία μας, την οικογενειακή μας κατάσταση, τις διευθύνσεις κατοικίας μας, όλες κατά σειρά ετών, τον ΑΜΚΑ, αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα, ψηφιακές σαρώσεις του προσώπου μας, αλλά και ψηφιακές σαρώσεις της ίριδας του ματιού μας μελλοντικά, το φάκελο με το ιστορικό της υγείας μας καθώς και πλήθος άλλων στοιχείων, άλλων ορατών και άλλων πιθανών «κρυφών», τα δεύτερα εκ των οποίων θα μπορούν να αναγνωσθούν μελλοντικά μόνο με ειδικό λογισμικό ...; για λόγους δήθεν ...;κρατικής ή διακρατικής ασφαλείας ...;
Οι Ηλεκτρονικές Κάρτες-Ταυτότητες θα διαθέτουν τσιπς αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία θα μπορούν να διαβάζονται από έναν card reader συνδεδεμένο σε Η/Υ ...;
Ταυτοχρόνως και επειδή τα στοιχεία μας θα αποθηκεύονται και σε Βάσεις Δεδομένων του «Κράτους», είναι ευνόητο, πως θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιηθούν από την εκάστοτε εξουσία, ή τους διαχειριστές τους συστήματος, ενώ είναι δυνατόν τα δεδομένα αυτά να περιέλθουν και σε τρίτους ή ξένα κέντρα, ιδιώτες ή οργανώσεις, ή Διεθνείς «Οργανισμούς», βάση συμβάσεων ή διακρατικών συμφωνιών, με αποτέλεσμα τα προσωπικά μας στοιχεία να είναι δυνατόν να βρεθούν π.χ. σε βάσεις δεδομένων των ΗΠΑ ή της Γερμανίας και από εκεί ποιος ξέρει ακόμη πού και σε ποιους! Πρόκειται για εφιάλτη! Για διεθνές «σκλαβοπάζαρο»!
Επίσης, είναι δυνατόν, τα στοιχεία μας, σε όποια κρατική ή ξένη βάση δεδομένων καταλήξουν, να μπορούν εκτός των άλλων να υποκλαπούν, μέσω των τρομακτικών δυνατοτήτων της τεχνολογίας! Θυμίζουμε το πρόσφατο στην Ελλάδα σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών ακόμη και του κινητού τηλεφώνου του ίδιου του Πρωθυπουργού, μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων συνακρόασης, που κατασκευάστηκαν υποτίθεται για λόγους ...;ασφαλείας και χρησιμοποιήθηκαν για λόγους ...;κατασκοπείας!
Υπάρχει από την άλλη το ενδεχόμενο να κατασκευασθούν πλαστές ΚΑΡΤΕΣ ΠΟΛΙΤΗ, πράγμα που θα καθιστά απόλυτα επικίνδυνη τη χρήση τους, καθώς θα μπορούν εγχώριοι τρομοκράτες ή ξένοι δολιοφθορείς να παρεισφρήσουν στα πλέον ασφαλή στεγανά της διοίκησης του Κράτους και της Εθνικής Ασφάλειας ή και Άμυνας! Η κατασκευή τέτοιων καρτών, είναι σήμερα πολύ απλή και κυκλοφορούν πολλοί σχετικοί «επαγγελματικοί» εκτυπωτές στο εμπόριο (φωτ.)!
Ακόμη υπάρχει το ενδεχόμενο, να γίνουν αντίγραφα των σκληρών δίσκων των κρατικών βάσεων δεδομένων των «Καρτών Πολιτών» και να αποθηκευτούν σε άλλους χώρους ή στο εξωτερικό, για λόγους ασφαλείας ή και επαναφοράς των δεδομένων σε περίπτωση φθοράς ή βλάβης!
Έτσι τα στοιχεία μας, τα ευαίσθητα «προσωπικά» μας δεδομένα, δεν θα είναι καθόλου «προσωπικά», αλλά θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να καταστούν αντικείμενο λαθροχειρίας και εκμετάλλευσης!
Π.χ. τα στοιχεία της υγείας μας, οι ασθένειες, οι ιατρικές επισκέψεις μας, το ιστορικό μας, ένα από τα πλέον απόρρητα προσωπικά στοιχεία μας, θα βρίσκονται σε «κοινή θέα» των διαχειριστών και των υπηρεσιών της εκάστοτε κομματικής εξουσίας, η οποία θα μπορεί να έχει «νόμιμη» πρόσβαση σε αυτά!   1myblog.pblogs.gr