Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Ιερό πόλεμο» κήρυξαν οι Ισλαμιστές στον Αραβικό κόσμο (Βίντεο και φωτό)

«ΠΕΦΤΟΥΝ» Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ - 7 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στον Αραβικό κόσμο για μία ακόμα ημέρα. Τη σειρά της Αιγύπτου και της Υεμένης έλαβαν το Σουδάν, ο Λίβανος και η Τυνησία. Έως τώρα έχουν καταγραφεί 3 θάνατοι διαδηλωτών στο Χαρτούμ και άλλοι 3 στην Τύνιδα από συγκρούσεις ανάμεσα στον όχλο και τις δυνάμεις ασφαλείας. Ακόμη ένας νεκρός υπάρχει στην Τρίπολη της Λιβύης σε οδομαχίες. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.  
Η γερμανκή πρεσβεία, όπως και εκείνη της Μ. βρετανίας στο Χαρτούμ πολιορκούνται ακόμη, ενώ διαδηλωτές πατούν στο έδαφος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα.
Φωτογραφίες δείχνουν κάποιες από τις πρεσβείες να παραδίδονται στις φλόγες. Η αμερικανική πρεσβεία στο Σουδάν είναι πλέον «ασφαλής», αφού απομακρύνθηκαν από εκεί οι οργισμένοι διαδηλωτές.
Εκατοντάδες διαδηλωτές κατάφεραν νωρίτερα να εισβάλουν στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Σουδάν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει οργή στο μουσουλμανικό κόσμο, αποκαθηλώνοντας το γερμανικό θηραιό και υψώνοντας την πράσινη σημαία του Ισλάμ. Από τις συγκρούσεις στο Χαρτούν έχου σκοτωθεί τρεις Ισλαμιστές και έχουν τραυματιστεί πολλοί ακόμα.

Εν τω μεταξύ, στην Τρίπολη του Λιβάνου, πλήθος πυρπόλησε το αμερικανικών συμφερόντων υποκατάστημα της αλυσίδας γρήγορου φαγητού KFC, ενώ πριν από λίγο ένας διαδηλωτής έπεσε νεκρός σε επεισόδια στη λιβανική πόλη και άλλοι 25 τραυματίστηκαν.

Ακόμη, στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, όπου ως τώρα υπάρχουν τρεις νεκροί και τουλάχιστον 28 τραυματίες, διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στους τοίχους και εισέβαλαν στον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας, καίγοντας δέντρα, σπάζοντας τζάμια και δίνοντας μάχες σώμα με σώμα με τις δυνάμεις ασφαλείας. Παράλληλα, ένα αμερικανικό σχολείο στην Τύνιδα πυρπολήθηκε και ακτακάηκε από τον όχλο.

Πανικός στις ΗΠΑ

Εν τω μεταξύ
απειλές για βομβιστικές επιθέσεις σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, αναστάτωσαν νωρίτερα την κοινή γνώμη.










Σχετικές φωτογραφίες: