Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Προστατευόμενο είδος οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ, αφέθηκε ο 17χρονος που κατηγορείται για την επίθεση σε βάρος πέντε ινδών μεταναστών τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου σε στάση λεωφορείου στο Σφακάκι στην Κρήτη.
Ο ανήλικος παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου το πρωί του Σαββάτου, εμφανίστηκε μετανιωμένος για το περιστατικό κι υποστήριξε ότι επρόκειτο για μία παρεξήγηση και πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στους οικονομικούς μετανάστες μαζί με τους φίλους του. 


Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και υποστήριξε πως δεν ήταν ρατσιστική η αφορμή του συμβάντος. Άλλωστε και τα θύματα στην προ ημερών κατάθεσή τους είχαν δηλώσει πως δεν θεωρούσαν πως η επίθεση είχε ως στόχο την ανθρωποκτονία, γι' αυτό και τα πνεύματα εξομαλύνθηκαν.
Ο νεαρός κατηγορείται για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι για το ίδιο περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία για τέσσερα ακόμα άτομα, έναν 15χρονο, δύο 18χρονους και έναν 19χρονο, όλους φίλους του 17χρονου, οι οποίοι διασκέδαζαν μαζί τα ξημερώματα της επίμαχης βραδιάς.

Από τη συμπλοκή είχαν τραυματιστεί ελαφρά τέσσερις Ινδοί που δέχθηκαν μαχαιριές σε σημεία του σώματός τους.
newpost.gr