Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Τα διψασμένα για αίμα ορκ!

Εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις μακάβριας εγκληματικής ενδημίας, η οποία έχει πανικοβάλει τους φιλήσυχους πολίτες που μαστίζονται επιπρόσθετα από σοβαρά οικονομικά προβλήματα,
 λαμβάνουν οι άγριες δολοφονίες μοναχικών ανθρώπων με κίνητρο τη ληστεία, κυρίως ηλικιωμένων, από τα ορκ του θανάτου - ένοπλους λαθρομετανάστες μπουκαδόρους από την Αλβανία, την Ασία και τις ανατολικές χώρες, με βαρύ ποινικό μητρώο, που στραγγαλίζουν και σφάζουν για μια χούφτα ευρώ.
Στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια η Αστυνομία κυριολεκτικά δεν σταματάει να μαζεύει πτώματα. Ανατριχιαστική είναι η παράθεση ενδεικτικών περιπτώσεων ανθρωποκτονιών από την αρχή του χρόνου, οι οποίες συγκλονίζουν την κοινή γνώμη και έχουν πανομοιότυπη «σκηνή εγκλήματος»:

Παραπλάνηση για να ανοίξουν τα ανυποψίαστα θύματα την πόρτα (οι δράστες προσποιούνται τις περισσότερες φορές ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, κούριερ κ.λπ.), χτυπήματα, βασανισμός, φίμωση, δέσιμο και μαρτυρικός θάνατος.
-Στις 23 Αυγούστου επί των οδών Γαργηττού και Χίου στον Γέρακα, θύμα σε μονοκατοικία που διέμενε ήταν 79χρονη ανήμπορη συνταξιούχος. Τη φίμωσαν και τη στραγγάλισαν.
-Στις 27 Αυγούστου στην οδό Παραδείσου 25 στο Μαρούσι έπνιξαν την 77χρονη ένοικο του τρίτου ορόφου.
-Στις 31 Ιουλίου νεκρός με τραύμα στο κεφάλι μέσα στο ανακατεμένο σπίτι όπου διέμενε, ένα ισόγειο επί της οδού Βοσπόρου στη Νίκαια, βρέθηκε 53χρονος μοναχικός καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης.
-Στις 19 Ιουλίου σε σκοτεινό διαμέρισμα της οδού Πάτμου 2 στον Αγιο Παντελεήμονα βρέθηκε σκοτωμένος (και πεθαμένος πάνω από μία εβδομάδα) 80χρονος γέροντας.
-Στις 9 Ιουλίου στη Φιλοθέη 26χρονος Γεωργιανός βασάνισε μέχρι θανάτου 69χρονη γυναίκα.
-Το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιανουαρίου, στις 18.20, εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του επί της οδού Αριστοτέλους νεκρός 89χρονος μοναχικός γέροντας. Οι ληστές τον έκλεψαν και τον σκότωσαν.
-Δεκαπέντε μέρες νωρίτερα αλλοδαποί λήσταρχοι των γκέτο της πρωτεύουσας ξεγέλασαν, έδεσαν και έσκασαν με ένα μαντίλι στο στόμα τον 83χρονο επίσκοπο -του Οικουμενικού Πατριαρχείου- Νύσσης Ελευθέριο, στην οικία του επί της οδού Κοδριγκτώνος 40.
Η Αστυνομία είχε αρχικά τη σκέψη να δοθεί μια καθησυχαστική οδηγία στη κοινή γνώμη μέτρων αυτοπροστασίας. Μάλλον όμως κάνει πίσω αφού στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι κάτι τέτοιο πιθανόν να δημιουργούσε πρόσθετο πανικό. Υπάρχει πάντως προσανατολισμός η παραβίαση οικιακού ασύλου μετά φόνου να ενταχθεί στη νομοθεσία ιδιώνυμων εγκλημάτων.


Στέφανος Χίος
dimokratianews.gr