Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τους έχει καταβάλει το πνεύμα της τρόικας.Αρχιεπίσκοπος: ''Πρέπει να αξιοποιηθεί η περιούσια της Εκκλησίας''


Τους έχει καταβάλει το πνεύμα της τρόικας. Ουδεμία παρέμβαση της εκκλησίας στα εθνικά θέματα, στα εσωτερικά (κάρτα του πολίτη) και στα εξωτερικά, πόλεμος εναντίον των ορθοδόξων στην Συρία.Καθησύχαση και υπνώτιση προσφέρει απλόχερα η εκκλησία της Ελλάδος. Κοιμηθείτε ήσυχοι μέχρι το ηλεκτρονικό φακέλωμα, αρκεί να εκκλησιάζεστε κάθε Κυριακή. Όχι δεν είναι ετσι δυστυχώς!!!
Βρισκόμαστε ξεκάθαρα στα σημεία και στα  λόγια της αποκαλύψεως από τον Ιωάννη τον θεολόγο περι 666. Όχι φίλοι μου δεν ειμαι θεολόγος, αλλα ένας ανήσυχος πολίτης που βλέπει την λαίλαπα νε έρχεται εξ’ανατολών (Αμερική), και ένα αυγό φιδιού να γεννιέται στην Ελλάδα.
Δεν χρειάζεται να είσαι σήμερα ειδικός, για να διαπιστώσεις ότι στην Αμερική το σφράγισμα σε χέρι και μέτωπο είναι πραγματικό γεγονός και πολλαπλασιάζεται γεωμετρικά, καθώς  ότι και στην Ελλάδα η ενοχοποίηση της φορολόγησης έγινε το προγεφύρωμα για την κάρτα του πολίτη, μια ηλεκτρονική διακυβέρνηση που θα σκλαβώσει τους Έλληνες. Έρχεται πραγματικά εάν δεν αντισταθούμε ένα νέο 1453! Θα μας αλώσουν και θα μας σκλαβώσουν όχι σωματικά αλλα ψυχικά! Ξεκάθαρα πράγματα, οι κύκλοι της ανομίας δεν χρειάζονται χρήμα, αυτό το έχουν ,οι εντολή τους από τα διαβολικά τάγματα είναι ξεκάθαρη, πάρτε τους της ψυχές!
 Ήδη πάνω από 3.000 έλληνες αυτοκτόνησαν , πιστεύοντας στο χρήμα παραδίνοντας της ψυχή τους άτιμα και ανορθόδοξα! Πέρα από το εκκλησίασμα από την εξομολόγηση και κοινωνία, οπου είναι το Α και το Ω για την σωτηρία της ψυχής, σήμερα δεν πρέπει να ατιμάσουμε τον λόγο του θεού οπου ξεκάθαρα ερμηνεύεται στην αποκάλυψη του Ιωάννου. Χρειάζονται αγώνες και θυσίες !!
 
Αρχιεπίσκοπος: ''Πρέπει να αξιοποιηθεί η περιούσια της Εκκλησίας''
Ρεπορτάζ, Γιώργος Φέρδης
Συνάντηση πάνω από μία ώρα είχε πριν λίγο ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος με τον Αρχιεπισκοπό Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Λιγό μετά τις 11 το πρωί ο κ. Αρβανιτόπουλος πέρασε την πόρτα του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου στην οδό Φιλοθέη, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή.
Στην είσοδο τον υποδέχτηκε θερμά ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης.
Ο Μακαριώτατος τον υποδέχτηκε στο γραφείο του και είχαν μια συζήτηση που διήρκησε πάνω από μια ώρα.
Στο τέλος ο κ. Ιερώνυμος προσέφερε ένα Ευαγγέλιο στον Υπουργό και από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτόπουλος μία αγιογραφία.
Κατά την έξοδό τους από την Αρχιεπισκοπή και μετά από ερωτήσεις των Δημοσιογράφων ο κ. Υπουργός τόνισε : «Ήρθα να δω τον Αρχιεπίσκοπο επί τη ανάληψει των καθηκόντων μου στο Υπουργείο Παιδείας και να έχουμε μια συνεργασία για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας».
Μιλώντας για το πρόσωπο του Μακαριωτάτου είπε: « Ο Αρχιεπίσκοπος στην πολυετή διακονία του έχει αποδείξει ότι είναι ένας φωτισμένος ιεράρχης, ευχής έργον που βρίσκεται στο πηδάλιο της Εκκλησίας, σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Πατρίδα μας».
«Συζητήσαμε μια σειρά από θέματα πάντα στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχουμε και θα έχουμε, θέματα που αφορούν την αξιοποίηση την Εκκλησιαστικής περιουσίας που ο στόχος της Εκκλησίας είναι να γίνει μ' έναν τρόπο ώστε τα οφέλη να επιστρέψουν στους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα στους αδύναμους», πρόσθεσε ο Υπουργός.
Κλείνοντας ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε: «Έχουμε μια καλή συνεργασία και θα προχωρήσουμε μ' αυτό το πνεύμα».
Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε μεταξύ άλλων: «Τα καίρια θέματα για όλους μας σήμερα είναι τα πολλά προβλήματα που έχει η χώρα μας, το πρώτο φάρμακο που χρειάζεται σήμερα είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς αλλά και με την Πολιτεία. Θα ήταν ευχή μου να υπάρξει συνεργασία και από τα πολιτικά κόμματα» «Αυτή η συνεργασία μπορεί να μας δώσει πολλά όπλα και δύναμη».
«Ένα όπλο είναι να αξιοποιήσουμε την Εκκλησιαστική περιουσία με διαφάνεια και όλα τα εισοδήματα που θα προκύψουν να διατεθούν για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που υποφέρουν», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, σημείωσε ότι : «Το 1952 η Εκκλησία έδωσε 700.000 στρέμματα για τους φτωχούς, μήπως είναι μια ευκαιρία να δούμε ποιοι τα πήραν και πως τα αξιοποίησαν;»
Τέλος ο Μακαριώτατος κατέληξε: «Υπάρχει διάθεση να πορευόμαστε συνεργαζόμενοι και από την Ιεραρχία αλλά και από το Υπουργείο Παιδείας, για τα ενδεχόμενα προβλήματα που έχουμε και θα προκύψουν».
IMG 1279