Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«Γελοίες» χαρακτηρίζει το Ιράν τις αιτιάσεις του Ισραήλ για την επίθεση στο Μπουργκάς

Τεχεράνη: «Βιαστικές» και «γελοίες» χαρακτήρισε η ιρανική κρατική τηλεόραση τις κατηγορίες του Μπ.Νετανιάχου ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους την Τετάρτη στη Βουλγαρία.
«Ο (ισραηλινός) πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ιράν με βιαστικές, γελοίες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ότι είναι αναμειγμένο σε αυτή την επίθεση» ήταν το σχόλιο στον δικτυακό τόπο της κρατικής τηλεόρασης, που αποτελεί την πρώτη ιρανική αντίδραση μετά την επίθεση και τις ισραηλινές κατηγορίες που ακολούθησαν.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Τον περασμένο χειμώνα, μετά τις επιθέσεις (...)
στην Ταϊλάνδη και στην Ινδία είχε διατυπώσει κατά του Ιράν, χωρίς καμιά απόδειξη, κατηγορίες που ουδέποτε αποδείχθηκαν στη συνέχεια» προστίθεται στον ιστότοπο.
Οι κατηγορίες αυτές εντάσσονται «σε ένα νέο σενάριο που έχει στόχο να δημιουργηθεί ένα αντιιρανικό κλίμα» στον κόσμο, υποστηρίζει ακόμη η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Έξι ισραηλινοί τουρίστες, ο Βούλγαρος οδηγός τους και ο καμικάζι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στο Μπουργκάς (Βουλγαρία) σε επίθεση αυτοκτονίας σε τουριστικό λεωφορείο. Από την επίθεση τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου και πολλά μέλη της κυβέρνησής του κατηγόρησαν αμέσως το Ιράν και τη σιιτική λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει «ένα παγκόσμιο κύμα τρομοκρατίας» κατά παραγγελία της Τεχεράνης.

Στο μεταξύ, ισραηλινό αεροπλάνο που μεταφέρει 33 τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης απογειώθηκε την Πέμπτη από το αεροδρόμιο του Μπουργκάς για το Τελ Αβίβ. Οι τραυματίες συνοδεύονται από γιατρούς του ισραηλινού στρατού και προσωπικό έρευνας και διάσωσης. Θα φτάσουν στο Ισραήλ στις 15:00 (ώρα Κύπρου) και θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr