Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Γλυφάδας προς Ρεπούση: «Εάν είστε άθεη να το λέγατε πριν τις εκλογές»

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό μετά Αρτοκλασίας την Παραμονή της Εορτής της Αγίας, την Τετάρτη 25 Ιουλίου στην Ενορία της ομώνυμης συνοικίας του Ελληνικού.
Τον Θείο Λόγον κήρυξε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σουρμένων Ελληνικού Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Σουλιμιώτης.
Ο Μητροπολίτης κ. Παύλος από την πλευρά του έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή για το πώς το συνάντησε αυτό το Εκκλησάκι για πρώτη φορά ως τοπικός Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας, πως τελικά ανυψώθηκε σε Ενορία το 2008, ύστερα από αγώνες, ενέργειες και κινητοποιήσεις και πόσο ευπρεπίστηκε, εξοπλίστηκε και άλλαξε μέσα σε 10 χρόνια, χάρις τις προσπάθειες τόσο της Μητροπόλεως, όσο και των Εφημερίων, Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου αλλά και όλων των Ενοριτών και των κατοίκων της περιοχής.

«Όλους αυτούς τους συγχαίρω και τους ευγνωμονώ μέσα από την καρδιά μου», τόνισε ο Μητροπολίτης.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού αλλά και της τρέχουσας, εθνικής, κοινωνικής και εκκλησιαστικής επικαιρότητας γενικότερα.
Χρειάζεται παρά ποτέ επισήμανε ο Σεβασμιώτατος το αγωνιστικό φρόνημα της Αγίας Παρασκευής και πρέπει και εμείς να δώσουμε ομολογία πίστεως όπως και εκείνη, καθώς βλέπουμε την επίσημη πολιτεία να μας εμπαίζει συστηματικά για το θέμα πρασίνου του παλαιού αεροδρομίου.
Συνεχώς βλέπουμε άλλα να λένε προεκλογικά άλλα να γίνονται μετά τις εκλογές, να ζητούν άδεια και στοιχεία για την Ενορία της Αγίας Τριάδος Ελληνικού που υπάρχει από τους Ποντίους που ήρθαν από την μικρασιατική καταστροφή πριν γίνει το αεροδρόμιο.
«Δεν πρόκειται να απαντήσω στο έγγραφο…» είπε με νόημα ο Σεβασμιώτατος.
Κάλεσε σε κοινό συντονισμό και αγώνα Δήμο και Εκκλησία, για να υπερασπιστούμε από κοινού τα δίκαια του κόσμου και των κατοίκων και όχι των επιχειρηματιών και των οικονομικών συμφερόντων όπου προσπαθούν να κάνουν μερικοί.
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας αναφέρθηκε και για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, το οποίο υποβαθμίζεται συστηματικώς, καθώς επιχειρούν και σχεδόν στη πράξη το πέτυχαν, να γίνει προαιρετικό μάθημα και μάλιστα όχι ομολογιακό αλλά διαθρησκευτικό, το οποίο εξισώνουν τον Χριστό μας με τον Βούδα και τον Μωάμεθ, βγάζοντας βασικά κεφάλαια ύλης όπως το πρόσωπο της Παναγία μας.
Ενώ πρόσθεσε: "Έχουμε επίσης και την κ. Ρεμπούση να προτείνει σήμερα να σταματήσει ο εκκλησιασμός στα Σχολεία!!!!…εκεί καταντήσαμε όταν στην πρώην κουμουνιστική Ρωσία επανήλθε και το μάθημα και ο Εκκλησιασμός κανονικά στην εκπαίδευση!!!"
"Εάν είστε άθεη κ. Ρεμπούση να το πείτε πριν τις εκλογές για να ξέρει και ο κόσμος ποιον ψηφίζει! Τι να πει κανείς; Πρέπει να αντισταθούμε και να επανέλθουμε στις παραδόσεις μας και να μην αφήσουμε το Δ.Ν.Τ. και την ΤΡΟΙΚΑ και όλους αυτούς να μας αλλάξουν τις ρίζες μας και την πίστη μας", συνέχισε ο δυναμικός Ιεράρχης.
Τέλος ο κ. Παύλος έκλεισε την ομιλία του με ευχές για όλους, ζήτησε συγνώμη για το ύφος αλλά εξήγησε ότι τα λέει αυτά από την ευθύνη και την αγάπη που αισθάνεται προς όλους, λαό ποίμνιο και άρχοντες, καθώς όλους τους αισθάνεται και τους θεωρεί παιδιά του και πρέπει να λέει την αλήθεια ..ακόμα και αν είναι πικρή και ας τον κατηγορούν μερικοί κακοπροαίρετοι προσωπικά γι’ αυτό!
romfea.gr