Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Φαιδρότητα κυρά μου είναι να κανείς περιτομή εν έτη 2012!!! Γερμανοεβραία Μέρκελ!!!

Την ανησυχία της ότι η Γερμανία θα γίνει περίγελος μετά τη δικαστική απόφαση που απαγορεύει την περιτομή για θρησκευτικούς λόγους, εξέφρασε - σύμφωνα με την Bild - η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε μέλη του κόμματός της.
«Δεν θέλω η Γερμανία να είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου οι Εβραίοι δεν θα μπορούν να τηρούν τα έθιμά τους. Διαφορετικά θα μας περάσουν για φαιδρούς», είπε η κ. Μέρκελ σύμφωνα με την εφημερίδα.Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιουνίου δικαστήριο της Κολωνίας απαγόρευσε την περιτομή για θρησκευτικούς λόγους, υποστηρίζοντας στο αιτιολογικό της απόφασής του ότι αλλάζει ανεπανόρθωτα το σώμα του παιδιού.
Το δικαστήριο πήρε την απόφαση αυτή αφού ένας γιατρός, που περιέθαλψε ένα αγόρι για αιμορραγία έπειτα από περιτομή, ειδοποίησε την αστυνομία. Σύμφωνα με την απόφαση δεν απαγορεύεται η περιτομή, όμως επισημαίνεται ότι οι οικογένειες θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να μεγαλώσουν οι γιοι τους για να μπορέσουν να αποφασίσουν μόνοι τους αν θέλουν να υποβληθούν σε περιτομή.

Πάντως η γερμανική κυβέρνηση είχε προσπαθήσει ήδη από την Παρασκευή να καθησυχάσει όσους ανησύχησαν για την πιθανότητα να απαγορευθεί η περιτομή για θρησκευτικούς λόγους.

«Εξ ονόματος αυτή της κυβέρνησης, όλων των μελών της κυβέρνησης, θα μιλήσω ξεκάθαρα: επιθυμούμε να είναι δυνατή στη Γερμανία μια εβραϊκή θρησκευτική ζωή, μια μουσουλμανική θρησκευτική ζωή», είχε δηλώσει την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας έχει ξεσπάσει έντονη πολεμική στη χώρα, όπου διαμένουν περίπου 4 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι και περίπου 200.000 Εβραίοι.

Τη Δευτέρα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «η απόφαση του δικαστηρίου της Κολωνίας δεν ισχύει για το σύνολο της ομοσπονδιακής δημοκρατίας». Η εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Βερολίνο ότι η κυβέρνηση πλέον εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει το ποινικό ή το οικογενειακό δίκαιο ή τους νόμους περί αστικής ευθύνης των γιατρών, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αβεβαιότητα σε όλους τους γιατρούς της Γερμανίας.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικογενειακού Προγραμματισμού του κρατιδίου Βερολίνου ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την περιτομή, αλλά προτείνει να γίνει υποχρεωτική η χρήση παυσίπονων στη διάρκεια της τελετής.

Εβραίοι θρησκευτικοί ηγέτες χαιρέτισαν τη δέσμευση του Βερολίνου να μην απαγορεύσει την περιτομή με τον Πίντσας Γκόλντσμιθ, πρόεδρο του Συνεδρίου Ευρωπαίων Ραβίνων, να σημειώνει: «Είμαι ευγνώμων προς την καγκελάριο Μέρκελ που ξεκαθάρισε ότι η θρησκευτική ελευθερία δεν θα πληγεί στη Γερμανία».
tanea.gr