Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Spiegel: «Καταστροφική η πολιτική της Μέρκελ για την Ευρώπη»

Με ένα εκτενές άρθρο του στο περιοδικό “Der Spiegel” ο δημοσιογράφος Jakob Augstein αναφέρεται στην εσφαλμένη πολιτική της Καγκελαρίου Μέρκελ χαρακτηρίζοντας την Ευρώπη της παρούσας συγκυρίας ως «Βαιμάρη».
«Η Μέρκελ και η εφημερίδα Bild καλλιεργούν ένα κλίμα στον μέσο Γερμανό πως πρέπει να πάρει πίσω τα χρήματά του. Πρώτον αυτό είναι λάθος και δεύτερον διακυβεύονται πολλά περισσότερα. Αν οι Γερμανοί στρέψουν την πλάτη τους στην Ευρώπη απειλείται η Δημοκρατία» γράφει χαρακτηριστικά ο Γερμανός δημοσιογράφος και συνεχίζει.

«Ένας οδηγός οδηγεί στην εθνική οδό και ακούει στο ραδιόφωνο πως κάποιος οδηγεί αντίθετα στο ρεύμα. Τότε αυτός αναφωνεί «Τί ένας; αυτοί είναι δεκάδες» Η Μέρκελ είναι αυτός ο οδηγός. Και η πολιτική της, το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας».
Στο άρθρο του στο “Der Spiegel” ο δημοσιογράφος Jakob Augstein υποστηρίζει πως η Καγκελάριος Μέρκελ καλλιεργεί αντιευρωπαϊκά συναισθήματα στον μέσο Γερμανό. Και ίσως εν τέλει ο μέσος Γερμανός να πιστέψει πως η Ευρώπη είναι κάτι που δεν αφορά στην Γερμανία.
«Το επιχείρημα που αναφέρεται στα λεφτά των Γερμανών είναι ένα κακό επιχείρημα.Τόσο η Μέρκελ όσο και η Bild πιστεύουν πως μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έναν ευρωπαϊκό και έναν γερμανικό τρόπο. Δεν υπάρχει όμως γερμανικός τρόπος. Αν καταρρεύσει το ευρώ, ακόμα και η Συνθήκη Σένγκεν, τι ακριβώς θα κάνει με τα 60 χαμένα χρόνια ευρωπαϊκής ενοποίησης; Μήπως σκοπεύει να εστιάσει στην Κίνα»; Αναρωτιέται ο Γερμανός δημοσιογράφος .
protothema.gr