Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

God bless Assad!!! αναφωνεί η μοναχή Πελαγία, από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας, VIDEO από ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΣΣΑΝΤ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!!!

-Εξηγήσαμε ΕΔΩ, ποιους σφάζουν στη Συρία. Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα, ότι δυστυχώς οι ισλαμιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι το βάρβαρο έργο τους.
-Που είναι οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί να επέμβουν, όταν ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ;;;
- Στο πρώτο Video, αφιέρωμα του Αλ Τζαζίρα στην Αραμαική γλώσσα.
-Στο δεύτερο Video ο πρόεδρος της Συρίας, επισκέπτεται το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας με τη σύζυγό του! Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους…

- Στο τελευταίο ακούστε ΠΟΙΟΥΣ φοβούνται οι κάτοικοι και δώστε μεγάλη προσοχή σε ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ … ακούστε μόνοι σας στο 4΄15΄΄!
50χλμ έξω από τη Δαμασκό, προς τον Λίβανο βρίσκεται το χωριό Μααλούλα με 2000 περίπου κατοίκους. Είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο η Μααλούλα και τα δυο γειτονικά χωριά, στα οποία μιλούν μέχρι και σήμερα τα Αραμαικά, την γλώσσα του Χριστού. Λειτουργεί από το 2006 Ινστιτούτο για τη διάσωση και σωτηρία της γλώσσας. Μααλούλα στα αραμαικά σημαίνει είσοδος.



Στην φωτογραφία αριστερά η “είσοδος” στο φαράγγι.
Δύο μοναστήρια υπάρχουν στο χωριό.
Πρώτο το ουνιτικό μοναστήρι του Αγίου Σεργίου. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια, που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Χτίστηκε πάνω στα ερείπια παλαιού ναού, τον 4ο αιώνα!!! Προηγείται της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και αυτό αποδεικνύεται από το ότι μέχρι και σήμερα διασώζεται στρογγυλός βωμός. Οι βωμοί απαγορεύθηκαν μετά την Α΄Οικουμενική Σύνοδο. (Ο Άγιος Σέργιος τιμάται πολύ στη Συρία. Ήταν ρωμαίος στρατιώτης που μαρτύρησε για την πίστη του στο Χριστό… Δείτε εδώ την μεγάλη Βασιλική προς τιμήν του, στη Ρασάφα).

Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας. Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι αφιερωμένο στην Αγία Θέκλα. (Η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος, ήταν από τις πρώτες γυναίκες που άκουσε στο Ικόνιο τον Απόστολο Παύλο και πίστεψε στον Χριστό. Φυλακίστηκε, εξορίστηκε αλλά δεν άλλαξε την πίστη της). Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε διάφορα επίπεδα. Υπάρχει σπηλιά που τρέχει αγίασμα κι για αυτόν ακριβώς τον λόγο επισκέπτονται το μοναστήρι και μουσουλμάνοι! Το σύγχρονο μοναστήρι είναι χτίσμα του 18ου αιώνα και φιλοξενεί περί τις 25 μοναχές, οι οποίες διευθύνουν εντός της μονής οικοτροφείο, σχολείο κι εργαστήριο εργόχειρων, όπου ζουν, διδάσκονται κι εκπαιδεύονται ορφανά κορίτσια.

Εδώ να ανοίξουμε μία παρένθεση. Είναι πολύ δύσκολη και αρκετά ετεροχρονισμένη η ενημέρωση, για το τι γίνεται στη Συρία. Όλες οι ειδήσεις που βγαίνουν στα κανάλια είναι φυσικό να ελέγχονται και επομένως η πραγματική εικόνα να φτάνει σε εμάς με αρκετή καθυστέρηση.

Πάμε στα βίντεο και ας μιλήσει η εικόνα μόνη της γιατί νομίζουμε έχουν ιδιαίτερη αξία!
Πρώτο

Ο Bashar al-Assad στο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας

Τι λένε οι κάτοικοι της Μααλούλα για τους “αντάρτες”… αξίζει την προσοχή σας και ξαναλέμε. ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΕ ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ…

Φωτογραφίες από την επίθεση ισλαμιστών στο μοναστήρι της πρώτης μας ανάρτησης, της Παναγίας Σεϊντανάγιας! Μοναστήρι από το 547 μ.Χ!!! Δεν είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς;;;

οι φωτογραφίες αριστερά, είναι από το http://noctoc-noctoc.blogspot.gr

Σπάστε την ομερτά των καναλιών, μιλήστε στους γύρω σας και πείτε τους τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει στη Συρία. Μην αφήνετε την προπαγάνδα να περνά. Δεν υποστηρίζουμε ότι ο Ασσαντ είναι άμεμπτος και ότι δεν έχει κάνει λάθη. Αλλά αν πέσει ο Ασσαντ, τότε είναι βέβαιο ότι οι απόγονοι και οι θεματοφύλακες αιώνων ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ στην περιοχή, θα εξαφανιστούν. Μαζί θα εξαφανιστούν και τα μνημεία!!!

Μας έλεγε ο μακαριστός π. Ισαακ ο Λιβανέζος, συγγραφέας του βίου του γέροντος Παισίου, που είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε. Εγώ Μακεδόνας είμαι, σαν και εσάς… Αυτοί ξέρουν τι είναι και το φωνάζουν. Απόγονοι του Μ. Αλεξάδρου.

Εμείς τελικά τι είμαστε αδέρφια;;;
Περισσότερες πληροφορίες για το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας μπορείτε να δείτε και ΕΔΩ!
greeknation.blogspot.gr